Dugoročna prognoza vremena za BiH

Nestabilne vremenske prilike očekuju nas u narednih petnaestak dana. Od 04.01. do kraja prognoznog perioda 20.01. na prostoru cijele Bosne i Hercegovine očekuju se padavine, snijega u Bosni, a u Hercegovini kiša. Odlika vremenskih prilika u narednom periodu su dosta niske temperauture kako jutarnje tako i maksimalne dnevne, na što treba obratiti posebnu pažnju. Veće količine padavina očekuju se u periodu od 14. do 19. januara širom naše zemlje.

Jutarnje temperature od 04. do 11. januara u Bosni se očekuju od -15 do -10, a u Hercegovini od -5 do -1 stepen, dok će dnevne u Bosni biti od -10 do -5, a u Hercegovini od -1 do 4 °C.

Nešto topliji period, ali i dalje sa temperaturama prikladnim godišnjem dobu, prognozira se od 12. do 20. januara. Jutarnje temperature u Bosni očekuju se od -6 do -2, a u Hercegovini od -1 do 4 °C. Maksimalne dnevne u Bosni dostizat će vrijednosti do 4, a u Hercegovini do 7°C, prognozu uradio dežurni meteorolog Bakir Krajinović  u Federalnom meteorološkom zavodu BiH.

Prethodni članakUposlenici Općine Kakanj prvi podržali akciju “Lopate u ruke”
Sljedeći članakStigla polarna fronta: Snijeg u zaleđu Šibenika, Dubrovnika