“Duga” uređuje stan za korisnike, FIS uručio vrijednu donaciju

Novotravnička ”Duga” ustanova je socijalne skrbi čiji su korisnici djeca, mladi i odrasli s poteškoćama u razvoju u dobi od 3 do 50 godina. ”Duga” trenutno ima 101 korisnika, od kojih je 83 na dnevnim boravku, dok je njih 18 na stacionarnom smještaju.

Djeca koja su na stacionaru u ovoj ustanovi nakon navršene 30. godine vraćaju se u svoje obitelji koje su vrlo često disfunkcionalne ili nepotpune, ili najčešće u zavode zbog nepostojanja adekvatnog rješenja za njih. U iznalaženju boljih opcija za ovu djecu ”Duga” je kupila stan, koji će uz pomoć donatora uskoro opremiti.

“Kompanija FIS je sa zadovoljstvom učestvovala u opremanju i donirala vrijednu kuhinju, te tako nastavila podržavati rad ovoga centra i dugogodišnje prijateljstvo sa njegovim korisnicima”, priopćili su iz FIS-a.

“Riječ je o socijalnoj skrbi odnosno vrsti usluge koja se naziva život u lokalnoj zajednici uz podršku” – navodi Sonja Nikolić Jurišić, ravnateljica “Duge”. “Oni će ovdje živjeti samostalno, naravno uz naš nadzor i na neki način će tu svoju samostalnost njegovati, poticati samopouzdanje i imat će priliku izbora, a njihov je izbor da žive kao i većina drugih mladih ljudi”.

Za manje od mjesec dana očekuje se da stan bude opremljen i primi svoje stanare, a mi im od srca želimo da bude sretno i uspješno u novom i drukčijem ambijentu.