Dubioza + SARS + Zenica = Red Bull Soundclash

Krajem prosinca stiže nam jedinstveni muzički spektakl: u Areni Zenica, 20. prosinca 2014. godine u 20:00 sati, održava se prvi regionalni Red Bull Soundclash, na kojem će nastupiti Dubioza kolektiv i S.A.R.S.

Red Bull Soundclash je originalni koncept živog nastupa u kojem se susreću dva benda različitih profila. Princip je: 2 benda – 2 stagea – 1 show. Dva benda se nalaze na dva stagea na suprotnim krajevima dvorane, s publikom između. Pred njima je nekoliko rundi izazova u kojima trebaju pokazati svoje umijeće, kreativnost i sposobnost improvizacije. Sviraju svoje i pjesme drugog benda, odgovaraju na teme koje im zadaju DJ i drugi bend, obrađuju klasične hitove, a sve to u različitim žanrovima – reggae, rock, jazz, funk, metal, ska… Naravno, riječ je o duhovitom prijateljskom nadmetanju, a ne smrtno ozbiljnom takmičenju. Cilj je, prije svega, dobra zabava i spontana glazbena suradnja.

Ovo je prvi Red Bull Soundclash u regiji, a u njemu će učestvovati dva benda koja su definitivno među najpopularnijim i najtraženijim: Dubioza kolektiv i S.A.R.S. Publika će imati jedinstvenu priliku da čuje kako zvuče Dubiozine pjesme u izvođenju S.A.R.S.-a i obrnuto, kako oba benda izvode svoje i tuđe pjesme u potpuno drukčijim verzijama, i još štošta. Host će biti poznati bh. reper Frenkie, koji će bendove i publiku voditi kroz večer, a glazbenu podlogu i zadatke bendovima davati će DJ Soul.

Prvi Red Bull Soundclash je održan 2006. godine u Nizozemskoj i od tada se proširio na pet kontinenata i 17 zemalja. Korijene vuče iz reggae sound systema Jamajke i jazz klubova New Orleansa. U Red Bull Soundclashu nastupala su velika imena svjetske muzičke scene kao što su Erykah Badu, The Ting Tings, Snoop Dogg, The Roots, da spomenemo samo neke.

Ukratko, glazbena poslastica koja se ne propušta, naročito kada imate najbolje moguće mjesto – u samom centru dešavanja. Sve informacije možete pratiti na www.redbull.ba. Karte su u prodaji i cijena je 10 KM do 10. prosinca i 15 KM od 10. prosinca do dana eventa na www.kupikartu.ba.