Dubioza kolektiv napravila show u rasprodatoj Skenderiji

Dubioza Kolektiv - Skenderija

Dubioza kolektiv je u petak u rasprodatoj Skenderiji održala koncert pred 10 000 obožavatelja.

Samo dva tjedna nakon objave novog albuma “Pjesmice za djecu i odrasle” i četiri godine od posljednjeg koncerta, dvorana “Mirza Delibašić” je ponovo bila poprište nevjerojatno snažne razmjene energije izmedu benda i njegovih obožavatelja, priopćeno je. Za sve koji su večeras pjevali sa Dubiozom, ovaj koncert će ostati u sjećanju kao jedan od najboljih derneka u godini koju ispraćamo.

Početno zagrijavanje atmosfere odlično je odradio alternativni i po svemu drugačiji hip hop sastav Helem Nejse, a dvorana je bukvalno eksplodirala sa izlaskom na binu najpopularnije žuto crne atrakcije u regiji.

Otvarajući show sa “Volio BiH” , Dubioza je nanizala preko 25 pjesama u više od dva sata žestokog nastupa u kojem publika nije imala ni jednu priliku za predah.

Bend je mlađe i starije obožavaoce proveo kroz sve albume , miksajući stare i nove hitove poput “Tranzicija”, “Free MP3”, “Domaćica”, ” Firma ilegal”,” Rijaliti”, “Pakšu”, “Himna generacije” na kojem je bend dvoranu podijelo na lijevu i desnu stranu sa koridorom u sredini, te provjerio koja strana jače pjeva, a zatim ih duhu koji je “nenormalan” za naše prostore spojio da zajedno najglasnije otpjevaju refren.

Nakon “Valtera”, na bini su se bendu pridružili i Helem Nejse uz laganije ritmove “Pionirske” te su svi zajedno ponovili funkcionersku zakletvu. Zatim je bend pozvao i neponovljivog Dinu Šarana sa kojim je prvi put uživo otpjevao jedinu dubiozinu ljubavnu baladu “Autopilot” i dinamičnu verziju “Pero Papacoder ” od Letu Štuka.

Fadil Buturović je dionicama na harmonici rastočio duše svih prisutnih, a energiju su podigli do usijanja sa “Treba mi zraka ” i još uvijek aktualnom “Dosta”.

Mega hitovima “Kokuz “, “Blam”, ” Balkan Funk”, “No escape ” i na kraju najpoznatijim regionalnim hitom “Brijuni”, Dubioza je sa svojim gostima uz ovacije završila spektakularni show.

Dubioza kolektiv je svojim večerašnjim nastupom u rasprodatoj Skenderiji još jednom nesebično podijelila ogromnu količinu pozitivne energije, a euforični posjetitelji večeras su potvrdili da je vrijedilo čekati četiri godine.

Izvor

Prethodni članakNa Sveučilištu “VITEZ” uskoro prvi Studentski kulturni centar u Travniku
Sljedeći članakTreća SKEI 2018 konferencija „STEM obrazovanje – temelj razvoja modernog društva“