Državna granica na nogometnom terenu: Igrači koji idu po loptu trebaju putne isprave

Neobična priča stiže iz Kostajnice. Trećina igrališta FK Partizan iz Kostajnice pripada Hrvatskoj, a ostatak Bosni i Hercegovini, odnosno Republici Srpskoj, zbog čega igrači u nekim situacijama trebaju putne isprave kada idu po loptu, piše Kurir.rs.

Za vrijeme utakmice na terenu FK Partizan u Kostajnici nogometaši nekoliko stotina puta prijeđu granicu s Hrvatskom. Što je još luđe, kada lopta završi u obližnjoj šumi, onaj tko ide po nju mora imati putovnicu kako bi ju vratio u igru. Granica između BiH i Hrvatske ide baš preko nogometnog terena. Tako otprilike jedna trećina pripada Hrvatskoj, a ostatak BiH. Klupe za rezervne igrače su također u Hrvatskoj, pa se može reći da oni posmatraju meč iz Europske unije.

Raspadom Jugoslavije došli smo u ovu situaciju. Kada lopta završi malo dalje od sjeverne out-linije, onaj tko ide po nju ima putovnicu kod sebe za svaki slučaj. Hrvatski graničari nam još nisu tražili putne isprave, ali jesu nekim ljudima koji tu obrađuju zemlju”, kazao je predsjednik Partizana iz Kostajnice, Zoran Avramović.

Na pitanje da li i nogometaši i sudije moraju imati putne isprave u šorcu, budući da stalno prelaze granicu na terenu, Avramović uz osmijeh odgovara:

Pa ne moraju. Mi smo se prije raspada zemlje natjecali u Zagrebačkoj regionalnoj ligi s klubovima poput Slaven Belupa, a sada smo u Banjalučkoj regionalnoj ligi. S Hrvatima imamo dobre odnose, dosta nogometaša s njihove strane je igralo za nas, dolaze i danas da gledaju utakmice”.

Prethodni članakMladi već u 11. godini života počinju pušiti i stjecati ovisnost o cigaretama
Sljedeći članakVolkswagen je redizajnirao Golf VII