Druga strana medalje našega grada

Kao što smo već najavili i obećali, nakon objave niza fotografija koje pokazuju onu lijepu stranu, lice našega grada, objavljujemo sada onu drugu stranu, naličje, ružno, tužno, neprihvatljivo. A fotografija druge strane medalje mogli smo objaviti i daleko više, no i ove sada objavljene su ozbiljna poruka, upozorenje odgovornim u strukturama općinske vlasti, u institucijama, u javnim poduzećima, ali i neodgovornim građanima koji se, bar u nekim elementima, nikako ne mogu abolirati.

Iako je foto prikaz bez komentara (slika govori više od tisuću riječi) ukazat ćemo ovom prilikom na neke probleme koji „bodu oči“, na rugla grada, vitešku tržnicu, recimo, koju aktualna vlast želi „zadržati“, pod svaku cijenu, novom tržnom zgradom, „utrpati“ je na sadašnji prostor tržnice, između dvije stambene zgrade, Dječjeg vrtića, Doma zdravlja, sportskog kompleksa…! Neshvatljivo i neprihvatljivo, jer samo nekoliko desetaka metara dalje je veliki slobodni prostor (mjesto gdje su bile privatne garaže) i još 400 metara kvadratnih prostora ispod tribine nogometnog stadiona. A općinski čelnici hoće, pa hoće, tržnicu ostaviti gdje joj nikako nije mjesto. Zašto? Za što, ili komu je namijenjen prostor gdje su bile garaže? Građani traže odgovor!

Što je s centralnim grijanjem? Gdje je zapelo ili je bolje reći zašto se taj problem nije ni počeo rješavati! A Vitez je skladište, odlagalište, rezalište…, drva za grijanje građana. Što je s plinovodom? Primarni vod je već odavno prošao, „utučeno“ je u njega dvadesetak milijuna KM kredita, a o sekundarnom vodu, o grijanju grada, više nitko i ne govori. Je li tu netko „omrsio brke“, oprao novac, a dalje… nikom ništa. Naravno, u ovom slučaju ne upiremo prstom u općinske strukture vlasti, mada bi i oni mogli (i morali) dignuti glas, nešto poduzeti da se problem grijanja grada konačno riješi.

Što je s onim relativno velikim ograđenim zemljištem na istočnom izlasku iz središta grada? Kakvo ruglo, kakva bruka i sramota, sve zaraslo u korov, caruje ambrozija, a potraje li ovako uskoro će tu biti neuredni i zapušteni šumarak. Tko je za to odgovoran? Zašto se ništa ne poduzima. Odgovor i akciju molimo, vape građani!

Nećemo dalje, za sada je dosta i toliko, ubuduće vidjet ćemo, a sada pogledajte i dvadesetak fotografija tog rugla i sramote, glava boli građane a odgovornim (?) ni obraz da se zacrveni!