Dragan Radeljić novi predsjednik Hrvatskog planinarskog društva “Vitez”

Na redovitoj Izborno-izvještajnoj skupštini Hrvatskog planinarskog društva „Vitez“ iz Viteza, a nakon provedenih izbora, potvrđen je novi saziv Upravnog odbora, te novi predsjednik, dopredsjednik, tajnik, rizničar i ekonomi ovog zasigurno jednog od najorganiziranijih i najaktivnijih društava na području općine Vitez, ali i šire.

Voljom članova HPD „Vitez“, novi predsjednik je Dragan Radeljić, tajnica Dragana Sivonjić, rizničar Jozo Grebenar, ekonomi Vitomir Grebenar, Tomislav Žuljević i Anto Bošnjak, dok će funkciju potpredsjednice Društva u narednom četverogodišnjem mandatu obnašati Višnja Žuljević, dosadašnja predsjednica HPD „Vitez“. Ovih sedam članova čine i saziv novog Upravnog odbora HPD „Vitez“.

Osim potvrde rezultata provedenih izbora, na Skupštini je prezentirano Izvješće o radu u 2016. godini, koje je potvrdilo da se radi o vrijednom Društvu, koje je samo u prošloj godini organiziralo više od 60 različitih aktivnosti. Osim planinarenja i osvajanja planinskih vrhova, hodočašća u sva važnija svetišta, HPD „Vitez“ je organizirao i nekoliko pohoda za stanovnike Viteza i okolnih mjesta, među kojima su iznimno popularni i posjećeni noćni usponi na relaciji Vitez – Zabrđe – Zaselje, te akcija „Pješačenjem do zdravlja“.

Viteški planinari su za postignute rezultate u planinarskim i drugim aktivnostima odlikovani općinskim priznanjem – „Plaketom općine Vitez“. Sudionici su i brojnih humanitarnih akcija, a posebno ističu sudjelovanje na Božićnom sajmu u Vitezu, na kojem su za potrebe Udruge za djecu i ostale osobe s posebnim potrebama „Betanija“ prikupili iznos od 1.500 KM.

U vlasništvu HPD „Vitez“ je i planinarski dom u Zaselju, jedan od najljepših i najopremljenijih domova u BiH, čiji su kapaciteti u prošloj godini dodatno prošireni na ukupno 50 ležajeva. Proširenju smještajnih kapaciteta pridonijela je izgradnja posebnog objekta „Brvnare“, na čiju su izgradnju, te dopremanje ostalih objekata, planinari iz vlastitih i sredstava dobivenih apliciranjem na projekte za NVO sektor, utrošili više od 18.000 KM. Procjenjuju da je još najmanje toliko utrošeno zahvaljujući donacijama poduzeća i pojedinaca, koji su prepoznali trud i zalaganje viteških planinara.

U Programu rada HPD „Vitez“ za 2017. godinu navedeno je više od 40 različitih aktivnosti, među kojima je, kako sami kažu, izlet godine, uspon na Durmitor. S obzirom na dobru suradnju s planinarskim društvima u Republici Hrvatskoj, najavljuju u sudjelovanje na manifestacijama Dani planinara Dalmacije, Dani hrvatskih planinara, kao i tradicionalne, ove godine već 11-te po redu, susrete s HPD „Lipa“ iz Sesveta.

Skupština je bila prigoda da se uruče i zahvalnice za razvoj planinarstva i promidžbu HPD-a „Vitez“. Zahvalnice su dobili Miroslav Grebenar, Vitežanin, koji živi u Čazmi i ulaže izniman trud na povezivanju viteških i planinara iz HPD „Garjevica“ Čazma, Nenad Rajić, istaknuti član HPD „Vitez“, koji je zastavu svoga Društva istaknuo na svim važnijim vrhovima u regiji, Udruga građana „Zabrđe“ za nesebičnu potporu u aktivnostima HPD „Vitez“, Alojz Mlakić, čije fotografije i video zapisi promoviraju planinarenje i Radio Vitez za sustavno praćenje i promoviranje rada HPD „Vitez“.

Radio Vitez

Prethodni članakDanas dan žalosti u Zenici
Sljedeći članakU petak izborna skupština Mladeži HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna