Dragan Primorac: Katolički školski centri u BiH primjer izvrsnosti u svijetu

Bivši ministar obrazovanja RH i priznati svjetski znanstvenik prof. dr. Dragan Primorac istakao je, gostujući u emisiji Radio Marije BiH „Na Njivi Gospodnjoj” da posljednja odluka Europskog parlamenta o abortusu nije samo loša nego i sramna. Tom prigodom je napomenuo da trgovanje ljudskim životima nikada nije donosilo dobro u konačnici, te da se neće moći dogoditi niti ovaj put.

„Naravno da sam protiv takvog čina i smatram da bi svaki normalan čovjek trebao biti svjestan tog poigravanja s Bogom i prirodom”, istaknuo je, između ostaloga, dr. Primorac.

Dr. Primorac prisjetio se i vremena kada je kao ministar obrazovanja radio i surađivao s predstavnicima vjerskih institucija oko razvitka katoličkih školskih centara u BiH. „Čovjeku je srce puno kada nakon određenog broja godina vidi da ono što je rađeno ima svoje rezultate. Lijepo je danas čuti priču o katoličkim školskim centrima koji su primjer izvrsnosti u svijetu.

Bio sam ponosan kada sam u nekim drugim zemljama slušao kakvo je stanje po pitanju katoličkih školskih centara u BiH. U to ime svima onima koji su radili i neumorno rade na tom projektu od srca čestitam obljetnicu”, kazao je dr. Primorac, prenosi KTA.