Dragan Mišković novi/stari predsjednik UBIDR PTSP SBŽ

Novi (stari) predsjednik Udruge branitelja i invalida Domovinskoga rata oboljelih od PTSP Srednjobosanske županije je Dragan Mišković iz Viteza. Tako su, naime, odlučili izaslanici općinskih udruga na Drugoj redovitoj skupštini održanoj u subotu u Vitezu.

Bio je to prijedlog 6 od ukupno 7 općinskih organizacija, a što su i službeno podržali njihovi predstavnici na održanoj Skupštini. Ovom prilikom akalmacijom su izabrani Marko Krajina (Fojnica) za dopredsjednika i Ilija Brkan (Novi Travnik) za tajnika županijske udruge oboljelih od PTSP.

Izboru predsjednika, dopredsjednika i tajnika Udruge prethodilo je razmatranje izvješća o radu u proteklom izbornom mandatu koje je, bez značajnijih primjedbi, i usvojeno. No, dogovoreno je i zaključeno da se već do kraja narednog tjedna održi sastanak predsjednika općinskih udruga s predsjednikom Miškovićem kako bi se u što kraćem roku pripremile i usvojile izmjene Statuta. Jer, rečeno je, u nekim elementima Statut u sadašnjem obliku, je prepreka kvalitetnijem, boljem i učinkovitijem radu Udruge.

Županijska Udruga branitelja i invalida Domovinskoga rata oboljelih od PTSP Srednjobosanske županije u 7 općinskih organizacija ima 186 registriranih članova a, kako je rečeno, čak njih 120, skupa sa svojim obiteljima, žive na granici siromaštva. I ubuduće, a što je predviđeno i u planu rada za tekuću godinu, će se upravo raditi na traženju optimalnih rješenja kako pomoći članovima ove Udruge koji su, što je neprihvatljivo i neodrživo, ostavljeni na marginama interesa i brige od strane nadležnih organa i institucija.

Ovom je prilikom donesena i jednoglasna odluka da se uputi javni poziv federalno ministru Zukanu Elezu da podnese ostavku zbog načina vođenja Ministarstva i stalnog, upornog i drskog šikaniranja stradalnika HVO-a i njihovih obitelji.

Drugoj redovitoj Skupštini Udruge branitelja i invalida Domovinskoga rata oboljelih od PTSP Srednjobosanske županije, prisutni su bili i predsjednik županijske Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a i logoraša, Josip Stojak Mungos i Anđelko Kvesić, dopredsjednik ŽO HDZ-a BiH, general Ilija Nakić, predsjednica ŽO HDZ-a 1990 Slavica Josipović i dopredsjednik HDZ-a 1990 Rudo Vidović.

Zvonimir Čilić /VL