Dragan Marković: Švedska je favorit, ali…

Rukometna reprezentacija Švedske bit će protivnik BiH u dodatnim kvalifikacijama za plasman na SP koji će se iduće godine održati u Francuskoj, piše Večernji list BiH.

Teška skupina

Skandinavci su Europsko prvenstvo u Poljskoj završili na osmoj poziciji čime nisu ostvarili ambicije. Oni su imali izuzetno tešku skupinu u prvom dijelu. Španjolska i Njemačka su ih savladale minimalnim rezultatima, a pobjeda protiv Slovenije ih je dovela u drugi krug. Tamo su remizirali protiv Rusije i Danske i pobijedili Mađarsku, dok su u utakmici za sedmo mjesto poraženi od domaćina Poljske. – Pred prvenstvo u Poljskoj sam rekao da su Švedska i Norveška dvije reprezentacije koje su najviše napredovale u posljednje vrijeme i da igraju sjajan rukomet. Vrlo su brzi, a tim im je spoj mladosti i iskustva i imaju kvalitetne vratare. Sad su pod pritiskom javnosti jer u Poljskoj nisu ostvarili rezultat koji su željeli. Nismo bez šansi, jer će oni sad biti pod dodatnim pritiskom, dok mi ulazimo rasterećeni. Drage volje im prepuštam ulogu favorita, a mi ćemo na parketu nastojati zagorčati im to. Morat će to potvrditi na parketu. Ako smo mogli protiv Islanda, možemo i protiv Šveđana. Sigurno je da ćemo se boriti do kraja, rekao je izbornik Dragan Marković.

Velika potpora

Švedska je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila srebro. Redoviti su sudionici završnih turnira, ali…

Mi ćemo imati veliku potporu na gostovanju što me raduje i nadam se da ćemo biti zdravi i spremni. Kad smo kompletni, ne bojim se nikoga. Bitno mi je samo da igrači budu zdravi, rekao je Marković.

Prethodni članakU Vitezu teško stradao biciklista
Sljedeći članakBiH traži od MMF-a kredit 900 milijuna maraka pod ”EFF” uvjetima