Dr. Slobodanu Langu!

Sretan sedamdeseti rođendan dragi i poštovani prijatelju, od srca Ti žele Hrvati Viteza, Lašvanske doline i cijele srednje Bosne.

Znamo da Ti iskrene čestitke upućuju i svi oni koji cijene i poštuju Tvoju dobrotu, ljudskost samoprijegor… Obraćamo Ti se ovako, jednostavno i prisno, jer si nam drag, jer Te doživljavamo svojim i nikako i nikada drugačije. Jer, kada smo mi u pitanju onda nezaboravni ostaju Tvoji dolasci u Lašvansku doline sada već daleke 1992. godine, Tvoje ideje organiziranja Franjevačke bolnice u crkvi Svetoga Duha u Novoj Biloj.

Nezaboravan ostaje humanitarni konvoj „Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu“, organiziran i realiziran u najvećoj mjeri, idejom, djelom i Tvojom upornošću. A kao kruna koja ostaje i za buduće naraštaje je bolnica u Novoj Biloj, dar Republike Hrvatske Hrvatima srednje Bosne i svim drugim građanima, čijoj si gradnji umnogome upravo Ti kumovao i na njezinoj izgradnji bdio, bdio…

Uostalom, sedamdeseti rođendan, uz najljepše želje, žele Ti svi Vitežani, čiji si, od 28. travnja ove godine, naš sugrađanin, počasni građanin našega i Tvog Viteza.

Sretno prijatelju naš i do skorog viđenja

Vitez, 8. listopada Tvoji Vitežani

Prethodni članakVelike životne nevolje Hrvata u naselju Bristovi
Sljedeći članakVolonteri Crvenog križa dan proveli sa novotravničkim mališanima