DOZNAJEMO: Krizni stožer traži od Vlade KSB pooštravanje trenutnih mjera

Krizni stožer ministarstva zdravstva Kantona Središnja Bosna danas je imao sastanak na kojemu su, kako neslužbeno saznaje portal Vitez.info, pripremili zaključke kojima traže od Vlade KSB da dodatno pooštri mjere.

Prema tvrdnjama našeg izvora, Krizni stožer je stava da, između ostalog, zabrana kretanja treba trajati od 18 sati navečer do 5 sati ujutro, kao i da bi trebalo pristupiti zatvaranju ugostiteljskih objekata. Nije isključeno i da osnovne škole pređu na online model nastave.

Sve ovo uvjetovano je teškom situacijom u zdravstvenim ustanovama na području Središnje Bosne, kao i povećanim brojem smrtnih slučajeva. Vjeruje se, kako doznajemo, da će situacija u narednim danima biti još složenija te da je nužno povući dodatne mjere.

Sada je potez na Vladi KSB, koja bi trebala razmotriti navedene prijedloge i mjere, a izvjesno je kako će se Vlada već sutra očitovati po ovom pitanju.

Prethodni članakSredišnja Bosna: Za zdravstvene radnike planirano 2,5 milijuna KM proračunskih sredstava
Sljedeći članakPronađeno 29 milijuna doza cjepiva u tvornici u Italiji, iz AstraZenece tvrde da su za EU i siromašne zemlje