Došao Hrvoje Barišić, struka ima jači kadar

Vitez je doveo dva vratara (Tomić i Škorić), krilnog igrača Basaru, vratio se branič Branković, a Pezo, Hrkač i Pinjuh su u boljoj formi.

Dolaskom Hrvoja Barišića, stražnjeg veznog iz Slaven Belupa, Vitez je, bar kada su dolasci u pitanju, zaključio prijelazni rok. Jer, što su tražili, dobili su. Naime, Vitezu su pristupila dva vratara, Fabijan Tomić iz Hajduka i Josip Škorić (Istra, Zagreb…), iskusni vratar koji će u Vitezu imati ulogu trenera vratara bit će mentor mladom Tomiću, a u slučaju potrebe stat će i na gol.

Jači kadar

Još na pripremama u Medulinu u redove Vitežana stigao je Marko Basara, napadač, donedavno igrač Zrinjskog, a u Vitez se, nakon šestomjesečnog igranja u Grčkoj, vratio Vladimir Branković, koji je proljeće protekle sezone vrlo uspješno igrao za viteškog premijerligaša. Kada se tomu doda činjenica kako su tijekom jesenske sezone Vitezu pristupili tjelesno nespremni Ante Pinjuh, Ante Hrkač i Toni Pezo, i tek u završnici jesenske sezone nagovijestili o kakvim se igračima radi, što sada, kroz pripreme i trening-utakmice ponovno pokazuju, onda se s pravom može reći i očekivati da su Vitežani puno jači nego jesenas. Optimističan je i trener Ante Miše.

S Markom Basarom, potpuno zdravim i spremnim Vladimirom Brankovićem (koji još uvijek to nije nap. a.), Hrvojem Barišićem, igračem (stražnji vezni) kakav nam je nedostajao, s dva kvalitetna vratara, te s potpunom spremnim Pinjuhom, Hrkačem i Pezom, sa “starom” ekipom koju predvodi pouzdani kapetan Mladen Jurčević, uvjeren sam kako ćemo biti tvrd orah i za najbolje bh. momčadi. Radimo vrijedno, teške zadaće dečki ispunjavaju bez pogovora, za sada nas zaobilaze i ozbiljnije ozljede i s vjerom i nadom kako ih neće biti, vrijedno se pripremamo i spremni ćemo dočekati start prvenstva i susret s Čelikom u Vitezu, poručio je Miše.

Prijateljski susret

Prema informacijama koje još uvije nisu i definirane, redove Viteza bi mogao napustiti nogometaš Haris Hećo. Naime, njegova je želja pristupiti Čeliku, a to je i velika želja zeničkog kluba. Hoće li do tog transfera i doći, znat će se za nekoliko dana.

Nakon tri utakmice na međunarodnom turniru Arena Cup u Puli, Vitez će danas odigrati pripremnu utakmicu na Kamberovića polju u Zenici, a protivnik će im biti federalni prvoligaš Mladost iz Doboja pored Kaknja.