Đorđe Balašević nakon četiri godine ponovno u sarajevskoj Zetri

Rado viđen gost u bh. prijestolnici Đorđe Balašević nakon četiri godine vraća se ponovno pred sarajevsku publiku.

Iako Đorđe Balašević koncerte održava dosta rijetko i nadasve selektivno, Sarajevo je grad koji ovaj vrhunski umjetnik uvijek odabere za domaćina svog nastupa. Brojni poklonici lika i djela ovog novosadskog kantautora će 25. travnja u Zetri moći uživati u velikom koncertu pod nazivom “Kad tamburama mangupi prepreče put…”

Neraskidiva spona spaja Balaševića i Sarajevo, a pored istinskih prijateljstava, tako jakom je čine brojni poštovatelji lika i djela velikog Đoleta. Biti prijatelj gradu znači posvetiti mu pjesmu u trenutku kada mu je potpora najpotrebnija, a iskazati prijateljstvo čovjeku znači napraviti vrhunsko djelo u čast onoga ko više nije sa nama.

Spomenimo i činjenicu kako je jednako veliko interesiranje vladalo za zadnji koncert koji je Balašević održao u Sarajevu 2011. godine, kada je Zetra bila premala kako bi mogla primiti sve fanove ovog velikog umjetnika. Prisjetimo li se snažnih emocija koje njegovi nastupi izazivaju, moćne energije kojom je protkan svaki njegov koncert i zadovoljstva po izlasku iz koncertne sale nakon Đoletovog nastupa, možemo samo pretpostaviti šta nas to očekuje ovog puta te s nestrpljenjem čekati 25. travnja. Ono što je izvjesno jeste da Đole dolazi u Sarajevo te kako će nastup kao i uvijek pratiti besprijekorna tehnička potpora i nesvakidašnja scenografija, a ostale informacije očekuju vas veoma skoro.

Prethodni članakZavičajni muzej Travnik pokrenuo je produkciju kazališne predstave „Nobelovac i Travnik“
Sljedeći članakMogherini-Bevanda: BiH mora iskoristi šansu koju je dobila od EU