Dora Ćosić ubuduće pod hrvatskom zastavom

Od 1. siječnja 2020. Dora Ćosić nastupat će pod hrvatskom zastavom.

Riječ je o mladoj Hrvatici iz Viteza (2005. godište), perspektivnoj stolnotenisačici koja je dosad nastupala za BiH. Na svjetskoj rang listi Ćosić drži 20. mjesto, dok je u Europi na 9. mjestu. U BiH je osvojila sve što se moglo, bila je prvakinja države u konkurenciji najmlađih kadetkinja, mlađih kadetkinja, kadetkinja i juniorki.

“Prvo bih se htjela zahvaliti Izvršnom odboru HSTS-a, Renatu Čengiću, Darku Arapoviću i Goranu Radanoviću na ukazanom povjerenju i nadam se da ću svojim radom te pristupom opravdati ukazano povjerenje. Za Hrvatsku sam se odlučila jer ovdje vidim prostor za razvoj, bolji su uvjeti za treniranje i razvoj. Kao i da je jača konkurencija te bolji razvojni plan s trenerima s europskim i svjetskim znanjem i iskustvom. Također, htjela bih se zahvaliti mom matičnom klubu CM Vitez, trenerima Igoru Stjepiću, Ivanu Bobašu i kondicijskoj trenerici Dajani Maros. Savezu BiH kao i izbornicima, treneru Nihadu Ajaniću Aji, kao i svima koji su me podržavali na mom putu – istaknula je Dora Ćosić te se na kraju, što je i logično, zahvalila svojim roditeljima.

“Njezini roditelji su izrazili želju da Dora igra za Hrvatsku i mi smo to prihvatili. Ona će nastupati pod našom zastavom na međunarodnim turnirima, naravno ako to zasluži po propisanim kriterijima. Zahvaljujemo se BiH savezu što su bili vrlo kooperativni”, istaknuo je Renato Čengić, direktor HSTS-a.

Dora ima dvostruko državljanstvo, ali u ekipnoj konkurenciji neće moći nastupati još tri godine. No, u pojedinačnoj konkurenciji to može odmah, a prvi međunarodni debi bit će joj na turniru u Češkoj. Inače, Dora je članica STK CM Vitez, za koji će sigurno igrati do kraja sezone 2019/2020., nakon čega bi se preselila u Zagreb gdje bi i nastavila školovanje.

“To je praktički logičan rasplet, već je neko vrijeme trenirala s nama. Riječ je o izvrsnoj osobi, vrijednoj, talentiranoj koja već ima i neke rezultate, kao i nekoliko dobrih ‘skalpova’. U BiH su s njom dobro radili, ali nadamo se da će u budućnosti to biti još bolje s obzirom na zahtjevne procese koji je čekaju”, zaključio je Darko Arapović, izbornik ženskih omladinskih selekcija.

Prethodni članakVIDEO: Žarko iz špilje uselio u kamp kućicu
Sljedeći članakU BiH do kraja dana sunčano