Dora Ćosić osvojila 2 zlatne medalje na 65. Međunarodnom turniru Zagi-Ping 2018.

Dora Ćosić osvojila je dvije zlatne medalje na 65.Međunarodnom Otvorenom prvenstvu Zagreba Zagi-Ping 2018., gdje je stolnoteniski klub „CM“ Vitez i ove je godine nastupio. Međunarodnom turniru u stolnom tenisu u Zagrebu okuplja oko 750 natjecatelja iz preko 20 država, a STK „CM“ Vitez predstavljali su Dora Ćosić, Jelena Škrobić, Iva Šakić , Marko Bobaš, David Zrnić, Josip Knežević, Karlo Ninić i Domagoj Papić te treneri Ivan Bobaš i Igor Stjepić.

Zagi-Ping tradicionalno okuplja najbolje igrače iz regije što dovoljno govori o kvalitetu turnira. Mlade Vitežanke i Vitežani su jako dobro odigrali turnir, David Zrnić se plasirao među 32 najbolja igrača u najmlađoj kategoriji, Iva Šakić uspješno prošla kvalifikacije te uspjela izboriti plasman u glavni ždrijeb, Josip Knežević također prošao uspješno kvalifikacije, dok je ostalima nedostajalo malo sportske sreće da doguraju nekoliko kola više.

Dora Ćosić je pak vrhunski odigrala ovaj turnir, kao nagrada za sav trud i rad ove sezone svojoj kolekciji medalja i trofeja dodala je, ne jednu, nego dvije zlatne s pomenutog natjecanja na kojem do sad nije osvajala medalje.

U ekipnoj konkurenciji s kolegicom Jovanom Antić iz Stk Dobanovci (Srbija) osvaja ekipni dio turnira bez izgubljenog meča, u finalu pobjedivši rumunjsko/srpsku kombinaciju. U pojedinačnom dijelu turnira Dora je bila 5. Nositeljica, gdje je uistinu odigrala maestralno, pobjedivši do finala 7 mečeva i u finalu kolegicu iz ekipnog dijela Jovanu Antić.

„Ovo je zbilja jedan veliki uspjeh za naš klub i Doru te ovim putem želimo izraziti veliku zahvalu svima koji su i koji nam pomažu da nastupamo i predstavljamo klub na ovako velikim natjecanjima. Velike zahvale našim trenerima Ivanu Bobašu i Igoru Stjepiću na pripremi igrača, našoj upravi kluba, predsjedniku Vlatku Kafadaru te sponzoru kluba cm-cosmetic market, Euroherc osiguranju koje je potpomoglo odlazak u Zagreb te svim ostalim prijateljima i obiteljima. Svaka čast našoj Dori još jednom na vrhunskom uspjehu te svoj našoj djeci na trudu i zalaganju. Posebne zahvale i čestitke našim prijateljima iz Srbije Jovani Antić te njezinom treneru Miroslavu Ćolakoviću na suradnji i druženju. Šaljemo veliki pozdrav za STK Dobanovce“, poručili su iz STK „CM“ Vitez.