Dora Ćosić ostvarila zapažene rezultate na Europskom Prvenstvu za mlade u Cluju

Jučer je završen 2018. European Youth Table Tennis Championship koji se ove godine održao u Rumunjskom Cluju od 15 do 24. srpnja.

Trinaestogodišnja Vitežanka, Dora Ćosić, nastupila je na ovom prvenstvu a odigrala je jako dobro te pokazala da će sigurno kroz buduće godine biti jako konkurenta i na europskoj sceni.

Krenimo redom, u ekipnom dijelu nastupila je skupa s prijateljicom Marijom Gnjatić gdje su nastupili u B diviziji te ostvarili solidan rezultat 28. mjesto i osigurali ostanak u B diviziji, treba napomenuti da je nastupilo ukupno 48 država starog kontinetna.

Dora i Marija su odigrale jako dobro, imali su 2 poraza od Engleske i Grčke te pobjedile Švicarsku, Maltu, Španjolsku, Latviju i Irsku koje su bile uistinu respektabilne protivnice a u njihovim redovima imaju igračice koje su među top 50 u Europi.

U dubleu je Dora nastupila sa Džanom Biogradlić gdje su se plasirale među 32 najbolja para što je također vrhunski rezultat gdje su poražene od prvih nositeljica iz Rusije.

U pojedinačnom dijelu Dora je uspjela da uđe među 64 najbolje u Europi prije toga pobjedivši 4-3 prvakinju Finske nakon čega gubi od Litvanke rezultatom 4-2.

Ovo europsko prvenstvo poslužilo je kao jako dobra uvertira i lekcija, motiv za budući rad naše mlade prvakinje. Dora već za 5 dana nastavlja svoju Europsku turneju nastupom za U-21 reprezentaciju na Balkanskom prvenatvu u Turskoj. Ovim putem bi se zahvalili svima na potpori da naša Dora nastupi na ovako velikom natjecanju poručili su iz STK CM Vitez.