Dora Ćosić nova kadetska prvakinja BiH u stolnom tenisu

Economic

Dora Ćosić nova je kadetska prvakinja Bosne i Hercegovine u stolnom tenisu. Ovoga vikenda na državnom kadetskom prvenstvu, koje se igralo u Ilijašu 10. i 11. Ožujka, Dora je još jednom pokazala nevjerojatnu dominaciju, osvojivši odličja u čak tri kategorije, među kojima naravno izdvajamo zlato u pojedinačnoj konkurenciji kadetkinja.

- REKLAMA -

Prvog dana igrali su se kvalifikacijski susreti, a samo najuspješniji nastavili su natjecanje sutradan u borbi za odličja. STK „CM“ iz Viteza predstavljalo je ukupno 12 natjecatelja, 8 kadeta i 4 kadetkinje.

Dora Ćosić je jedina osigurala nastup i u nedjelju, ali u sve tri pojedinačne kategorije.

Odlično odrađene trenerske pripreme s trenerima Ivanom Bobašem i Igorom Stjepićen i tempirana forma, pokazali su da je Dora odličja zaradila u Gradskoj sportskoj dvorani u Vitezu, a samo ih pokupila u Ilijašu.

U mješovitim parovima s kolegom Vladimirom Pandurevićem iz STK “Banja Luka”, nakon dramatičnog meča i poraza u polufinalnom susretu od para Gnjatić-Šimunović, Dora je osvojila treće mjesto i brončano odličje.

U parovima s kolegicom Džanom Biogradlić iz STK “Spin 2012” Sarajevo, nakon pobjede u polufinalu protiv para iz STK “Bugojno”, u finalu slave protiv prvih nositeljica Gnjatić-Mešetović s 3-1 u setovima i osvajaju prvo mjesto i zlatno odličje.

U pojedinačnom dijelu, Dora je u četvrtfinalu slavila 3-1 protiv sportske rivalke i super prijateljice Eme Lovrić iz Tuzle, čime je osigurala nastup u polufinalu i dvoboj protiv druge nositeljice i državne prvakinje Harise Mešetović iz STK “Hašim Spahić” Ilijaš.

Koncentriranom i vrlo dobrom igrom, Dora uspijeva ostvariti pobjedu 3-1 protiv Mešetović u setovima i boriti se za najsjajnije odličje. U finalu, dvoboj protiv prve nositeljice Marije Gnjatić iz STK “Prijedor”. Prvi set uz dosta ujednačenosti ipak na kraju pripada Dori, koja je briljantnom igrom u naredna dva seta potvrdila apsolutnu dominaciju te apsolutno zasluženo osvojila naslov državne prvakinje u kategoriji kadetkinja.

Dora nema previše vremena za slavlje, jer ju već očekuje novo putovanje u Rumunjsku, gdje će nastupiti na turniru u Bistriti. Neka je sretno Dori, a njoj i vodstvu STK „CM“ Vitez upućujemo iskrene čestitke na još jednom fenomenalnom rezultatu.