Donacija Udruge poslodavaca Vitez bolnici u Novoj Biloj

Nakon vrlo uspješne, u svakom pogledu, nogometne utakmice „Humane zvijezde Hrvatske“ i momčadi „prijatelji bolnice“, čiji je sav prihod išao u Fond za izgradnju šeste lamele Hrvatske bolnice „Dr. fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj, akcija prikupljanja sredstava je nastavljena.

Naime, u petak su predstavnici Udruge poslodavaca Vitez, Anto Rajković, Mario Vujević i Dragan Rajković, posjetili novobiljansku bolnicu i ravnatelju primariusu dr. Velimiru Valjanu uručili ček vrijedan 25.700 KM. Riječ je o prilozima članova Udruge poslodavaca, uz naglasak predsjednika Ante Rajkovića kako akcija unutar članstva još nije završena, uslijedit će i nove uplate, a jedan broj gospodarstvenika novčane priloge uplatili su, ili će uplatiti, direktno na račun Bolnice.

„Bolnica u Novoj Biloj, od prvih naznaka gradnje, imala je i još uvijek ima strateško značenje za ostanak i opstanak Hrvata na ovim prostorima, kao što, uostalom, ima i Poslovni centar u Vitezu čiji smo mi, ovom prilikom, predstavnici“, kazao je Anto Rajković.

„Gospodarstvenici s područja srednje Bosne, poglavito članovi Udruge poslodavaca Vitez, uvijek su bili uz nas, a to se potvrđuje i ovaj put. Naravno u akciju se uključuju i gospodarstvenici s drugih područja, stižu naznake da će biti vrijednih uplata i iz određenih javnih poduzeća…, pa se može reći da akcija uspješni teče a o konačnim rezultatima javnost ćemo pravovremeno informirati. No, već sada, uz veliku podršku Vlade Republike Hrvatske, i uz podršku naših gospodarstvenika, pa i pojedinaca, već sada mogu reći da će šesta lamela bolnice biti završena do ljeta iduće godine, kazao je primarius dr. Velimir Valjan.