Donacija računara i opreme Udruge Volim Vitez za školu u Gornjoj Večeriskoj

Predstavnici Udruge „Volim Vitez“ u srijedu, 18. rujna 2019. godine posjetili su učenike i djelatnike Osnovne škole „Vitez“ koji nastavu pohađaju u područnoj školi u Gornjoj Večeriskoj i uručili im donaciju koja se ogleda u tri računara s pripadajućom opremom za rad i korištenje.

Uz brojne aktivnosti koje članice i članovi ove Udruge realiziraju na području sporta, kulture, ekologije i edukacije svakako važan segment je i dobrotvorni rad s ciljem potpore svim slojevima društva. Imajući u vidu početak školske godine u Udruzi su odlučili potporu dati djeci u ruralnim sredinama i na taj način naglasiti važnost informatičke pismenosti i suvremenog oblika obrazovanja. Također, uz navedenu opremu Udruga „Volim Vitez“ u suradnji s Osnovnom školom „Vitez“ pokrenula je postupak te će se uskoro na lokaciji škole u Gornjoj Večeriskoj osigurati pristup internetu za učenike i nastavno osoblje. Inače, područnu školu u Gornjoj Večeriskoj pohađa 19 učenika od prvog do petog razreda.

Iz Osnovne škole „Vitez“ istaknuli su kako se radi o vrijednoj pomoći za učenike u ruralnoj sredini te zahvalili Stjepanu Aliloviću, Nataši Križanović, Bojani Dimitrijević, Nikoli Šariću i Jakovu Križanoviću koji su u ime Udruge uručili informatičku opremu. Učiteljice Andrea Križanović i Irena Novak zajedno s učenicima za goste su priredili i lijepu i veselu priredbu i time uljepšali dodatno ovaj događaj.

„Veliko hvala našim partnerima, kao i djelatnicima OŠ „Vitez“ na čelu s ravnateljicom Slavicom Šerbetić koja je uvijek otvorena za suradnju i dobre ideje. Ovo je samo jedan u nizu projekata koje u Vitezu realiziramo jer držimo kako aktivnim sudjelovanjem svih pripadnika lokalne zajednice naše mjesto možemo učiniti ugodnijim za život“, kazao je u izjavi za medije član Udruge Volim Vitez Nikola Šarić koji je ujedno i vijećnik u Općinskom vijeću Viteza.