“Don Quijote” GKM-a Vitez spektakularno otvorio 8. Dane kazališta “Vitez 2016”

Proteklog vikenda započeli su 8. Dani kazališta „Vitez 2016“, u organizaciji Udruge mladih “Enter” i Gradskog kazališta mladih Vitez.

 

„Publika će kroz studeni i u prvom vikendu prosinca imati priliku pogledati više od 15 predstava. Osmi po redu kazališni dani u Vitezu započeli su novom premijerom Gradskog kazališta mladih Vitez, točnije remakeom jedne on naših najuspješnijih predstava, “Don Quijote”. Ja sam preponosan i presretan što nakon četiri godine u ovoj predstavi i imamo profesionalnu glumicu, dva studenta glume, koji su članovi našeg kazališta i koji su prve korake na daskama koje život znače napravili u Vitezu“, kazao je ivan Sajević voditelj GKM-a Vitez.

Svečano otvorenje prošlo je u odličnom ozračju, pred krcatom kazališnom dvoranom u Vitezu. Brojna publika nagradila je izvrsnu izvedbu ansambla predstave „Don Quijote“ dugotrajnim pljeskom, a vrijedi istaknuti kako se pljesak kazališnom dvoranom prolamao i za vrijeme predstave.

„Presretna sam što sam nakon 6 godina rada u Gradskom kazalištu mladih Vitez uspjela upisati i završiti akademiju dramskih umjetnosti, točnije glumu i u desetoj, jubilarnoj godini postojanja GKM-a Vitez, ponovno igrati na najdražim daskama, u našoj kazališnoj dvorani u Vitezu. Neopisiv je osjećaj i ne znam jesam li ikada imala ovoliko treme pred nastup. Hvala našoj divnoj publici na potpori i zbilja sam ponosna na sve što smo uspjeli napraviti kroz proteklih 10 godina s našim kazalištem“, kazala je Mirna Mišković, glumica i redateljica predstave „Don Quijote“.

Dani kazališta nastavljeni su predstavom „Romeo i Julia“, Mrak teatra iz Županje, koja je također pobrala velike simpatije publike u Vitezu.

„Ideja o pokretanju Dana kazališta u Vitezu rodila se u želji da našem Vitezu, ali i susjednim općinama ponudimo jednu kvalitetnu i sadržajnu kulturnu manifestaciju, koja danas slovi za jednu od najkvalitetnijih i najsadržajnijih manifestacija u oblasti kulture, i to ne samo na području Središnje Bosne, nego i BiH. Za vrijeme kazališnih dana Vitez postaje kazališni centar BiH, a publika u manje od mjesec dana ima priliku pogledati 20-ak predstava. S obzirom na brojnost publike, slobodno možemo ustvrditi kako je rije o povijesnom projektu iz oblasti kulture u Vitezu. Dani kazališta i za nas imaju poseban značaj. Uz činjenicu kako ugostimo prijateljske kazališne skupine, neopisiv značaj imaju za naše članove, koji imaju priliku pogledati dodatnih 20 predstava godišnje, iz kojih crpe dodatna iskustva, znanja, u konačnici i prijateljstva. S ovom godinom mi ćemo doći na gotovo 100 predstava koje je publika u Vitezu imala priliku pogledati na kazališnim danima tijekom 8 godina, što nas čini iznimno ponosnima i sretnima“, naglasio je Sajević.

Publika će kroz studeni i prvi vikend u prosincu imati priliku pogledati petnaestak ponajboljih amaterskih predstava iz zemalja okruženja, a spomenimo kako će na kazališnim danima u Vitezu nastupiti kazališta iz Beograda, Belog Manastira, Banja Luke, Mostara, Slavonskog Broda, Bjelovara, Bitole, Kolašina, Šida, Viteza, Sinja, Tomislavgrada… 

Prethodni članakBila je to lažna demonstracija ljubavi za BiH
Sljedeći članakNEPROCJENJIVO: 6. Dani kazandžija i izvornog bećarca viteškog kraja u Krčevinama