Doktori medicine i stomatologije pripremaju generalni štrajk

Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije BiH najavio je početak aktivnosti oko otpočinjanja generalnog štrajka doktora medicine i stomatologije na području FBiH a građane mole za razumijevanje i strpljenje ako do toga i dođe.

U priopćenju za javnost navode kako je odluka o tome donesena na hitnoj sjednici Upravnog odbora Saveza sindikata „obzirom na stalno odgađanje početka pregovora sa Savezom strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH“.

Ističu da su „nekoliko mjeseci strpljivo čekali da se ispune mnogobrojne administrativne procedure nametnute od Federalnog ministarstva zdravstva, što je podrazumijevalo konkretne odluke Federalne vlade, potom nadležnih ministarstava, kao i odluke županijskih vlada i nadležnih županijskih ministarstava“ piše FENA a prenosi vecernji.ba.

– Federalna Vlada je dala ovlast i zadužila Federalno ministarstvo zdravstva da otpočne pregovore s nama ali to se nije dogodilo i još čekamo poziv – navode iz Sindikata.

Naglašavaju da je rukovodstvo tog sindikata pokušavalo i pokušava nastupati konstruktivno u cilju iznalaženja rješenja sadašnje situacije (ne)otpočinjanja pregovora.

– Na sve moguće načine pokušali smo izbjeći situaciju da dođe do organiziranja generalnog štrajka i iscrpili smo skoro sve mogućnosti, molimo vas za razumijevanje ako do njega dođe – poručili su građanima iz Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije F BiH.

Prethodni članakOdbojkašice Viteza slavile u gostima protiv OK Lukavac
Sljedeći članakBolnici u Novoj Biloj doniran porođajni stol vrijedan 8 424 maraka