Doktor Google

Dr Google

Dakle, ovdje se radi o tome, pregledavate web na računalu i odlučite koristiti Google pretraživanje. Kad ste unijeli pojam za pretraživanje, velika žuto upozorenje kaže da je vaše računalo zaraženo sa malware-om.

Predpostavljamo da je vaša prva misao ta da vas malware osobno preusmjerava na stranicu i želi da kupite njihov “antivirusni skener za čišćenje. Ali to nije uvijek slučaj.
To je zapravo Google-ova aplikacija koja vas obaviještava o infekciji ako su vam u računalu identificirani zlonamjerni programi. Da, Google je zapravo pozitivac u ovom slučaju. Čini se da su neki sigurnosni inženjeri na Google-u otkrili način da koriste Google Search kao sredstvo za identificiranje zaraženih računala.
Čini se komplicirano, ali nije. Evo što Google Online Security Team govori o
postupku novog skeniranja.
Program poduzima korake kako bi obavijestio korisnike čiji promet dolazi kroz proxije, možemo im pomoći ažurirati antivirusni softver i ukloniti infekcije.
Google je u stanju prepoznati to, a zauzvrat poslati veliku, svijetle žute boje, obavijest koja vam govori: Čini se da je
računalo zaraženo.
Znamo da je ovo izgleda malo nategnuto, ali je 100% čitljiv. Google je već učitao skriptu i program je aktivan. Dakle, ako ste dobili žuto upozorenje na vrhu vaše stranice Google Search, ne uzrujavajte se. To samo Google pokušava pomoći.