Dodjelom kredita poduzeću “TOM” d.d. Vlada F BiH potiče razvoj gospodarstva u Skopaljskoj dolini

Vlada Federacije BiH je na jučerašnjoj sjednici u Mostaru, na prijedlog ministarstva financija, između ostalih usvojila i Odluku o odobravanju korištenja slobodnih novčanih sredstava iz japanskih grantova (projekt “2KR i ” I „NON PROJECT GRANT —AID”) – protu vrijednosnog fonda.

Odlukom donesenom na prijedlog Povjerenstva za replasman sredstava kredit u iznosu od četiri milijuna KM dodijeljen je gospodarskom društvu TOM d.d. Gornji Vakuf — Uskoplje.

Odobrenim kreditnim sredstvima, spomenuto poduzeće, jedno od najvećih i za gospodarstvo skopaljske doline najznačajnijih poduzeća, proširit će postojeći posao obrade metala te proizvodnje i montaže nosivih i tehnoloških čeličnih konstrukcija kao i tehnološke opreme. Na taj način poduzeće koje je jedan od nositelja gospodarskog razvitka ovog kraja, dobilo je priliku ne samo zadržati postojeća već i otvoriti nova radna mjesta.

Ogroman je to poticaj ostanku ljudi u Uskoplju, ali i okolnim općinama, koji je realiziran zahvaljujući zajedničkom angažiranju predstavnika lokalnih i federalnih tijela vlasti.