Dodik: Košarac je napisao kraj svog političkog puta

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je za Srnu kako je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, prisustvom na privatnoj zabavi u Sarajevu na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mjere i preporuke tijekom epidemije koronavirusa, napisao kraj svog političkog puta, te kako u tom pogledu nema nikakve sumnje. 

Član Predsjedništva BiH rekao je da Košarac nije i više ne može biti njegov najbliži suradnik, te kako se SNSD ograđuje od njegovog postupka, koji snažno odbacuje i ne prihvaća.

“Košarac je završio što se tiče politike naše stranke i u tom pogledu ću se ponašati u budućnosti. U vezi s tim poduzet ćemo one mjere koje su najbolje prije svega za Republiku Srpsku. Naime, imajući u vidu da smjene u Vijeću ministara mogu dovesti do gubljenja pozicija same RS, mi ćemo svoje ponašanje prema tome odrediti. U to ne treba nitko sumnjati”, poručio je Dodik.

Lider SNSD-a naglasio je kako ga je Košarac svojim postupkom iznenadio i razočarao.

“Poništio je sve moje pozitivno uvjerenje u vezi s njegovim sposobnostima. Učiniti ovako nešto nije stvar osobne odgovornosti nego prije svega političke i društvene, imajući u vidu da je izabran na najvažniju funkciju. Dakle, potpuno odbacujem njegovo nedolično, neprihvatljivo i politički neodgovorno ponašanje kojim je za malo osobnog ugođaja doveo u pitanje politike koje se vode i koje je do sada uspješno vodio”, ocijenio je Dodik.

Naglasio je kako ovo vrijeme suočavanja s epidemijom virusa ne trpi bilo kakve pogreške, pa ni minimalne.

“Košarčeva odgovornost je jako značajna imajući u vidu ukupnu konstalaciju odnosa na razini BiH i činjenicu kako vrši tu značajnu političku dužnost. A mi ćemo, svakako, vidjeti kako kroz ovo možemo proći sa što manje štete za RS”, rekao je Dodik.