Dodik i Bosić potvrdili dolazak na sastanak u Mostar 5. rujna

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik odazvat će se pozivu lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića i HDZ-a 1990. Bože Ljubića za zajednički sastanak 5. rujna u Mostaru – izjavio je Srni izvršni tajnik SNSD-a Rajko Vasić. On je potvrdio da je SNSD dobio poziv, koji je upućen vjerojatno u koordinaciji, nakon nedavnog sastanka Dodika i Čovića. Vasić je podsjetio da je Dodik ranije izjavio da će sudjelovati na svakom razgovoru u vezi s formiranjem Vijeća ministara BiH, uz uvjet da nema stranaca i aranžmana u njihovoj režiji.

“Postoji još čitav niz konstantnih stavova SNSD-a u pogledu BiH, ravnopravnosti i rotacije koji nisu nikakvi uvjeti i ucjene”, zaključio je Vasić. Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je da je dobio poziv lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića i HDZ-a 1990. Bože Ljubića za zajednički sastanak 5. rujna u Mostaru, te potvrdio da će se predstavnici SDS-a odazvati tom sastanku.

Bosić očekuje da će se svi koji su pozvani odazvati sastanku. “Ako se svi odazovu na sastanak, evidentno je da se time stvaraju uvjeti za dijalog. Hoće li taj dijalog donijeti rješenja, ovisi o tomu hoće li svi pristati na razgovor i kompromise ili će nastaviti s politikom ucjena, isključivosti i neprihvaćanja argumenata”, istaknuo je Bosić.

Marko Karačić / VL