Dodijeljena pomoć Romima u Vitezu

Udruženja Roma iz više zamalja Europske unije uputila su pomoć u vidu prehrambenih paketa za romske obitelji s područja općine Viteza koje su okupljene u Udruženje „Jačanje – Romano Zuralipe“.

– Prve pakete pomoći za romsku zajednicu ovdje u Vitezu osigurao je Ibrahim Gušani i Udruženje Roma „Crveni kotač“, a nakon toga stigla je pomoć koju je osigurala obitelj Hrustić. Najprije je stiglo 26 paketa, a nakon toga još 148 s osnovnim prehrambenim artiklima. Direktan pokretač ove akcije je bio Fadil Hrustić, ambasador mira Roma iz Opatije – kazao je Sabahudin Tahirović, predsjednik Udruženja Roma „Jačanje – Romano Zuralipe“ i Saveza Roma KSB.

Problematika koja prati ovu populaciju ista je već godinama, piše Avaz.

– Romi su i ranije živjeli „od danas do sutra“, a evo došlo je vrijeme da ne mogu ni to. Nemaju gdje da zarade i prehrane obitelji. Ova situacija s koronavirusom dodatno je otežala situaciju sa zapošljavanjem. U našoj zajednici imali smo 15-tak zaposlenih koji su sada ostali bez posla. Mnogi su dobili otkaze. Zato je ova pomoć dobrodošla – istaknuo je Tahirović.

Romima pomoć je stigla i od Općine, te od sugrađanina Josipa Biletića, koji su osigurali određen broj prehrambenih paketa.

Prethodni članakObilježena 27. godišnjica zločina nad Hrvatima u Trusini
Sljedeći članakMinistar Matić: O broju novotestiranih i karantenskom smještaju