Dobri ljudi, pomozimo malenoj Almiri Patković iz Viteza

Portal vitez.info mnogo puta inicirao je ili se uključio u akcije pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Ovoga puta uključili smo se u akciju pomoći malenoj Almiri Patković iz Viteza. Almira Patković iz Viteza, rođena je 2012. godine, a uspostavljena joj je dijagnoza DG akutni Megacolon (nedostatak debelog crijeva). Jedini način da ova bebica živi bila je operacija pomoću koje bi se kreirala umjetna stoma (odnosno debelo crijevo). Zahvat kreiranja stome je zahvat visokog rizika, koji remeti s jedne strane fiziološke funkcije, ali s druge strane dopušta učinkovito i trenutno odbacivanje tegoba koje pogoršavaju zdravlje, često omogućivši opstanak u životu.

Maloj Almiri je operativni zahvat urađen prije nekoliko mjeseci, međutim operacija nije bila uspješna te je izazvala dodatne komplikacije, zbog kojih je Almira hitno prebačena za Beograd, gdje su joj ugrađenu stomu morali izvaditi, te je uputiti na daljnje na liječenje u Zagreb. Almira je imala 3 operacije i sada joj je ugrađena kolostoma (crijevo na stomaku).
Zbog svih sepsi koje je imala , među kojima su mrsa, streptokokna i druge infekcije, koje su joj oštetile crijeva mora jesti hranu za celijakliju, još najmanje godinu i pol.

Hrana koju ona koristi zove se NEOCATE LCP kutija hrane kosta 100 KM i dovoljna joj je za 3 dana. Osim ove hrane smije jest samo kuhano povrće i voće, a ne smije jesti hranu s glutenom, niti mljeko i bijelo brašno. Brašno koje smije jesti zove se SEBREAD-MIX ( 1kg – 11KM). Za imunitet mora piti sirup ChildLlife Multi Vitamin i Minerale koji kostaju 50 KM i mogu se naći u Hrvatskoj i Americi. Sve ovo je maloj Almiri potrebno kako bi preživjela i bila spremna za novu operaciju koja je zakazana za godinu dana.

Njezini roditelji nigdje ne rade i jako teško žive sa još dva sina koji imaju astmu zbog vlage u kući. Liječnici su striktno zabranili boravak male Almire u prostoriji u kojoj ima vlage, ali roditelji nisu u mogućnosti osigurati ništa drugo. Do skoro ova obitelj nije imala ni kupatilo, ali uz pomoć udruge Pomozi.ba ovaj problem je riješen.

Roditeljima male Almire najznačajnija borba je borba za njen život, jer su im na žalost već dvije kćerke umrle zbog sličnih komplikacija. Na žalost, sami nisu u stanju izboriti se i mi ovim putem pozivamo sve one koji su u mogućnosti pomoći im da to učine.

Za pomoć malenoj Almiri možete kontaktirati njezinu mamu na broj telefona +387 (0)62 124 201.

Svi oni koji žele pomoći financijski mogu to učiniti uplatom na broj žiro računa: 1607 02701 000 5278 , otvoren kod Vakufske banke na ime Almira Patković.

Za uplate iz inozemstva:
IBAN: BA3916 0702 711 000 4809
Vakufska Banka, DD Sarajevo
Na ime: Almira Patković,
Adresa: 325. B.Brigade, Vitez, BiH