Dobra suradnja dva HDZ-a se nastavlja

„Konstituirano je Vijeće ministara BiH, postignut je dogovor o Vladi Herceg – bosanske županije, a sada čekamo korake koji će donijeti i rekonstrukciju federalne Vlada i tako konačno završiti implementaciju izbornih rezultata s proteklih izbora.

Taj prvi korak trebao bi, i vjerojatno hoće, napraviti visoki predstavnik Valentin Inzko“, kazala je  Slavica Josipović, predsjednica Ž.O. HDZ-a 1990., nakon sjednice ovog najvišeg županijskog stranačkog tijela, održanog u četvrtak navečer u Travniku.

Sjednici su prisustvovali i predsjednici općinskih organizacija HDZ-a 1990. s područja Srednjobosanske županije, a kako je kazala predsjednica Josipović, uz aktualnu političku situaciju članovi Ž.O i predsjednici općinskih organizacija razmatrali su i realizaciji i provedbu  stranačkog sporazuma s HDZ-om BiH, te pripreme za predstojeće lokalne izbore koje su već počele.

„Zadovoljni smo realizacijom međustranačkog strateškog sporazuma s HDZ-om BiH. Držimo se dogovorenog i potpisanog, a ponekad iskrsne poneki problem, neslaganje, različita mišljenja i viđenje određenih situacija, ali kada su namjere dobre i poštene, brzo se nađu rješenja. I mi ih nalazimo i rješavamo“, kazala je Slavica Josipović.

Kazala je također kako se već krenulo s pripremama za lokalne izbore koji će biti održani na jesen ove godine. „Moramo se dobro pripremiti, mobilizirati sve snage i s glasovima naši birača izboriti se za ono što možemo i što trebamo politički dobiti. Naše je članstvo spremno na maksimalan angažman, a kako sada stvari stoje, ka tim ciljevima ćemo s HDZ-om BiH, za što nam predstoje skori ozbiljni razgovori i, po svemu sudeći, potpisivanje još jednog međustranačkog sporazuma, bar kada je u pitanju naša županija i predstojeći lokalni izbori. Pred nama su vrlo važni zadaci i za njihovu realizaciju trebat će nam, uz sve ostalo, zajedništvo, dogovor o suradnji i maksimalno međusobno povjerenje. Jer, ništa nije i ne smije biti važnije od ostvarenja naših zacrtanih ciljeva“, poručila je predsjednica Ž.O. HDZ-a 1990 Slavica Josipović.

Zvonimir Čilić / VL