Dobitnik popularnih igara na sreću: Umirovljenik naplatio 1,3 milijuna KM

Dana 11. siječnja u direkciju Lutrije Bosne i Hercegovine javio se dobitnik iz Zavidovića koji je naplatio dobitak od 1.3 milijuna konvertibilnih maraka. Dobitnik je umirovljenik već duži niz godina i ovaj dobitak mu je dobrodošao. Redovit je igrač klasičnih igara na sreću, a najviše igra TV Bingo i Loto. Do sada je osvajao manje dobitke u ovim igrama, a nedavno je osvojio i 2.000,00 KM u igri LOTO 6/39.

Na samom početku razgovora, dobitnik je zamolio da ostane anoniman. Kako kaže, od 2004. godine igra TV Bingo i to mu predstavlja vid zabave i rado prati uživo izvlačenje brojeva. Nikada nije kupovao više od 3 bingo listića, tako je bilo i posljednji put kada je odigrao Novogodišnji TV Bingo.

Dobitnik i njegov sin su se vozali u autu, zaustavili su se pored uplatnog mjesta Lutrije BiH u Zavidovićima te je zamolio sina da izađe i kupi tri bingo listića, što je ovaj i učinio.

Zanimljivo, u novogodišnjoj noći pratio je izvlačenje brojeva ali nije križao brojeve na svojim bingo listićima. Tek kada je voditelj saopćio da je milijunski jackpot pogođen u Zavidovićima on se, kako kaže, „trznuo“ te uzeo papir i olovku da na komadić papira zapiše serijski broj dobitnog listića. Nakon što je završeno izvlačenje brojeva, nastavio je gledati novogodišnji program, te je otprilike u jedan sat ujutro uzeo svoje bingo listiće i provjerio serijske brojeve. Kada je vidio da se serijski broj listića podudara sa njegovim nije mogao vjerovati. Kako nam je rekao, nije mogao spavati cijelu noć jer je razmišljao kako će sakriti da je upravo on dobitnik.

Dio novca planira donirati

Dodao je, da je nekoliko dana nakon što je saznao da je osvojio milijunski dobitak prošetao po ulicama Zavidovića te je u razgovorima drugih ljudi čuo kako vlada velika zainteresiranost i euforija ali i radoznalost tko je osvojio taj dobitak.

Na naše pitanje, je li uzbuđen zbog ogromnog dobitka, kazao je da uopće nije uzbuđen te da samo razmišlja na koji način da sačuva anonimnost.

Za dobijeni novac odlučio je kupiti dva stana u Sarajevu, a ostatak novca će ostaviti kako bi mu mogao uživati u svojim umirovljeničkim danima.

Dio sredstava je planirao podijeliti i u dobrotvorne svrhe te pomoći socijalno ugroženim obiteljima.

Na kraju je dodao, da je često znao kupiti po dva bingo listića i onda bi svojim prijateljima donio listiće i rekao da izaberu jedan i ako dobiju da je to njihov dobitak.

Na kraju razgovora, ostalim je igračima poručio da prije svega igraju zbog zabave ali da uz malo sreće mogu očekivati i neki dobitak. Upravo je on tako uradio i na kraju mu se isplatilo.