Do posla putem virtualnog sajma zapošljavanja

Najveći regionalni sajam zapošljavanja i edukacije pod nazivom Virtualni dani karijera i znanja započeo je danas i trajat će do 23. listopada ove godine na web adresi www.dankarijera.com

Virtualne dane karijera i znanja organiziraju vodeći portali za zapošljavanje i obrazovanje u regionu – Posao.ba (BiH), Infostud (Srbija), Moj Posao (Hrvatska) i oni će sedam dana svoje posjetitelje usmjeravati na adresu sajma.

Kompletan sajam održava se online, a svi štandovi su u 3D formatu, pojasnio je za Fenu voditelj projekta Muhamed Mulahmetović, dodajući da je ove godine zastupljeno 46 štandova.

Ovaj naposjećeniji sajam u regiji održava se već četvrtu godinu i privlači stotine tisuća posjetitelja. Prošlogodišnji sajam, kako je dodao Mulahmetović, zabilježio je više od 170 tisuća posjeta za vrijeme trajanja, a ove godine očekuju da će taj broj premašiti 200 tisuća.

Poslodavci i edukativne ustanove i ove godine imaju priliku predstaviti se i regrutirati najbolje kandidate za svoje poslovanje, odnosno privuku nove polaznike iz BiH i regije. Sudionici sajma će ostvariti direktnu komunikaciju s potencijalnim kandidatima/polaznicima putem chata.

Kompanije ili edukativne ustanove koje budu sudjelovale na sajmu ostvaruju i niz drugih pogodnosti, kao što su niži troškovi sudjelovanja u odnosu na klasične sajmove i efikasnost, jer na online sajmu sudionici ne moraju fizički nazočiti kao na klasičnom sajmu. Mogu ga posjetiti 24 sata dnevno u tjednu sajma, čime kvalitetnije raspoređuju svoje vrijeme i radne obaveze.

Važnost ovog sajma za poslodavce i edukativne ustanove, ali i za osobe koje traže posao ili edukaciju najbolje se ogleda u činjenici da se regionalno tržište rada i edukacije ujedinjuje u virtualnom prostoru koji ne poznaje teritorijalne barijere, dok se snažan poticaj daje mobilnosti radne snage u tri susjedne zemlje.