Do kraja mjeseca pretežno oblačno uz porast temperatura

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je srednjoročnu vremensku prognozu za naredna dva tjedna. Do kraja mjeseca možemo očekivati pretežno oblačno vrijeme uz blago otopljenje.

Nakon prilično oblačne nedjelje u kojoj su u središnjim područjima Bosne i Hercegovine registrovane slabe snježne oborine, u većem dijelu ovog tjedna, iz FHMZ-a prognoziraju manje oblačnosti.

Sunca će biti u izobilju, naročito u Hercegovini i u planinskim područjima. Magla i niska oblačnost, često i cjelodnevna u kotlinama i duž riječnih tokova u Bosni, zadržat će se u narednim danima.

U ovim danima izvjesna je i izraženija temperaturna inverzija. Jutra će i dalje biti hladna, nerijetko i sa jačim mrazom. Tokom dana temperature zraka će rasti pa će tako u Hercegovini dosezati do 15 stupnjeva.

Jutarnje temperature zraka varirat će od minus četiri do dva stupnja  u Bosni, na jugu Hercegovine do pet stupnjeva.Najviše dnevne temperature između pet i 11, na jugu zemlje do 15 stupnjeva.

Prema raspoloživim prognostičkim modelima od 19.veljače pa do kraja mjeseca preovladavat će promjenjivo oblačno i nestabilno vrijeme. Očekuje se povremeno slaba kiša na području Hercegovine, a u Bosni snijeg u planinskim i kiša u nižim područjima.