Djevojka prijavila silovanje u Vitezu

A.A. (1987.) iz Zenice prijavila je djelatnicima Policijske stanice u Vitezu kako je nad njom od strane M.S. (1981.) iz Zenice, uz prijetnju i silu, izvršeno silovanje – priopćeno je iz MUP-a Srednjobosanske županije.

Policijska stanica Vitez u nedjelju oko 7:50 sati zaprimila je putem telefona, od nepoznate ženske osobe, prijavu da njezina kolegica ima probleme s nepoznatim mladićem na području Viteza, u blizini nekog groblja, ne navodeći točnu lokaciju.

Obilaskom područja policijske patrole su u mjestu Nadioci, općina Vitez, nedaleko od mjesnog groblja Topala uočili putničko motorno vozilo “VW Passat”  u kojem su se nalazili M.S. rođen 1981. godine iz Zenice i A.A. rođena 1987. godine iz Zenice. Nakon što je A.A. napustila vozilo, vozač vozila M.S. se, oglušujući o zapovijed policajaca, vozilom udaljio s mjesta događaja u pravcu Zenice.

Dolaskom u prostorije PS Vitez, s patrolom policije, ženska osoba A.A. prijavila je da je nad njom od strane M.S. uz prijetnju i silu izvršeno silovanje. O svemu je informiran dežurni županijski tužitelj, te MUP Zeničko-dobojske županije radi pronalaska osumnjičenog.

– Očevid i druge istražne radnje provode službenici Odjela kriminalističke policije MUP-a SBŽ – stoji u priopćenju.