Djelatnici OŠ “Stjepan Radić” Božjakovina (RH) boravili u posjetu OŠ “Bila”

Protwklog tjedna, a tragom Povelje o prijateljstvu i suradnji, djelatnici OŠ “Stjepan Radić” iz Božjakovine (RH), koje je predvodio ravnatelj Jure Mišković, bili su gosti OŠ “Bila” Vitez.

Tijekom boravka sklopljeni su novi zajednički projekti, koji će se realizirati u narednom periodu (razmjena učenika, zajedničko apliciranje na natječajima za realizaciju raznih projekata).

Takođe, kako ja za Vitez.info kazao ravnatelj OŠ “Bila” Vinko Bošnjak, tijekom boravka u našoj županiji upriličen je obilazak i posjeta znamenitostima i ustanovama, kako u županiji, tako i šire.

Posjetili smo novu bolnicu u Novoj Biloj, crkvu sv. Duha također u Novoj Biloj, gdje je za vrijeme rata bila smještena bolnica, kao i spomen sobu, a o događanjima u tom periodu govorio nam ja fra Slavko Petrušić. Nakon toga smo posjetili samostan u Gučoj Gori, gdje nam je domaćin bio gvardijan fra Drago Pranješ. Posjetili smo i samostan u Fojnici, kao i Nadbiskupijski cetar za Pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu, gdje nam je domaćin bila gđa Ivana Klačar, a obišli smo i druge znamenitosti grada Sarajeva”, kazao je ravnatelj Bošnjak.

Zadnjeg dana našeg posjeta izaslanstva dvije škole posjetila su i spomen obilježje u Križančevu Selu, zatim Svetu goru Kalvariju u Mošunju i na kraju grad Travnik, gdje su bili u posjetu KŠC “Petar Barbarić”, kao i rodnoj kući nobelovca Ive Andrića.

“Bilo je ovo uistinu lijepo druženje te se nadamo da ćemo zajedničkim snagama nastaviti na ostvarivanju svih zacrtanih projekata, uz pomoć šire zajednice, kako na lokalnoj tako i na županijskoj, odnosno državnoj razini”, kazao je i ravnatelj OŠ “Stjepan Radić”, Jure Šimić.