Djeca rođena na Dan općine Travnik uživala u nizu događanja 

Povodom obilježavanja 11. manifestacije Dan općine Travnik, u subotu je u toj općini upriličen niz različitih kulturno-zabavnih i sportskih sadržaja.

Načelnik Općine Travnik Kenan Dautović iskoristio je priliku za druženje sa sugrađanima i gostima te naglasio važnost manifestacije koja spaja i ujedinjuje sve Travničane u jednom cilju.

“Prekrasno proljetno vrijeme u Travnik je donijelo pregršt zabavnih i zanimljivih sadržaja i aktivnosti koje imaju za cilj prezentaciju i promociju svega onoga što Travnik jeste”, kazao je Dautović.

Na središnjem gradskom trgu, sedmog dana obilježavanja manifestacije, Travničani i prolaznici imali su priliku razgledati ponudu brojnih info štandova.

Kako su istaknuli organizatori, veliko zanimanje svih generacijski skupina plijenila je prezentacije sportsko-streljačkog kluba Target, kao i izložba vozila muzejske vrijednosti kluba Oldtimer Classic.

Također, danas je oko 20 biciklista u organizaciji Biciklističkog kluba Travnik sudjelovalo u cikloturističkoj turi pod nazivom “Biciklom kroz povijest Travnika”.

Ni ove godine nisu izostavljeni ni oni najmlađi, već su oni polazna točka kompletne manifestacije koja se ove godine održava pod motom “Travnik u očima djeteta”.

Stoga su danas, kako je naglasila glasnogovornica manifestacije Aldijana Dizdar, pored brojnih sadržaja posvećenih upravo njima, najmlađi uživali i u višesatnom druženju i zabavi uz brojne zanimljive aktivnosti kao i proslavu rođendana prvorođenih beba na sam Dan općine Travnik.

“Od 2012. godine do danas rođeno je 22 djece u dvije travničke bolnice, koji su danas s brojnom drugom djecom u parku ispred Općine Travnik, uveličali jednu od najljepših aktivnosti obilježavanja Dana općine Travnik”, kazala je Dizdar.

Prema njezinim riječima, ovogodišnja manifestacija se održava na različitim lokacijama u Travniku, a u naredna dva tjedna ponudit će brojne umjetničke izložbe i performanse, promocije knjiga i predstava, kao i raznovrsna edukativna predavanja i zabavne radionice za odrasle i najmlađe, te mnoštvo sportskih aktivnosti.