Direktor Turističke zajednice ŽSB Matošević: Aktivnosti na unapređenju zimske turističke ponude na Vlašiću

Babanovac

Niz aktivnosti planiran je s ciljem unapređenja zimske turističke ponude na Vlašiću, a posjetitelji za predstojeću sezonu, među ostalim, mogu očekivati organiziran doček Nove godine na platou Babanovac, izjavio je Feni direktor Turističke zajednice ŽSB Miroslav Matošević.

O načinima na koje je moguće što kvalitetnije organizirati zimsku turističku sezonu razgovarano je ovih dana na sastanku predstavnika Turističke zajednice ŽSB, privatnih preduzeća, ugostiteljskih objekata i skijališta. 

Matošević ističe da je u fokusu bilo službeno otvaranje zimske turističke sezone, od 21. do 23. prosinca, uz manifestaciju “Šankanje”, koju organizira turistička agencija “SolAzur&Buenavista”, a u koju se, uz Turističku zajednicu, uključuje i privatni sektor, te lokalna i županijska vlast.

– Za otvaranje sezone Turistička zajednica i hotelska preduzeća s Vlašića osigurat će svim posjetiocima, tradicionalno, porciju graha i kuhano vino. Tu je i bogat zabavni program, doček Djeda Mraza i besplatna podjela paketića za najmlađe te “Igre bez granica” na snijegu – kazao je Matošević. 

Prema njegovim riječima, prvi put će Turistička zajednica ŽSB, uz financijsku podršku ugostiteljskih poduzeća, organizirati doček Nove godine na platou Babanovca, a okupljene će zabavljati DJ Exit.

– I ove godine na Vlašiću će biti sezonska ambulanta i turistički informativni centar. Trenutno se s Općinom Travnik i Sportsko-rekreacijskim centrom Vlašić nastoje realizirati i aktivnosti unapređenja funkcioniranja samog zimskog centra, u smislu uspostavljanja učinkovitog prometa vozila unutar samog centra, uspostave zabrane vožnje motornih sanki po skijaškim stazama, postavljanja nove prometne signalizacije te uvođenja reda u prodaju hrane i pića – naglasio je Matošević. 

Prema informacijama iz poduzeća koja upravljaju vertikalnim transportom, kako ističe Matošević, cijene ski-karata trebale bi ostati na prošlogodišnjem nivou, dok posjetitelji više neće plaćati cjelodnevnu kartu parkinga, nego će cijena ovisiti o dužini zadržavanja prenosi Avaz.