Dinamovci nadigrali gospodarstvenike

Uoči Badnjaka u Novom Travniku je završen tradicionalni malonogometni „Božićni turnir“, a pobijedili su Vitežani, momčad MNK „Joker Kristal“. U finalnom susretu rezultatom 3 : 0, pobijedili su  momčad „KupujmoBa“. Treće mjesto osvojila je momčad „Caffe TS Bučići“ iz Novog Travnika pobjedom momčadi  „Denlo“ iz Visokog rezultatom 4:3. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ivan Rezdeušek iz MNK „Joker Kristal“.

No, iako vrlo dobro organiziran, zanimljiv, na zavidnoj razini kvalitete, ovaj poznati malonogometni turnir ovaj put je, ipak, rekli bismo, pao u sjenu revijalne malonogometne utakmice veterana zagrebačkog Dinama i srednjobosanskih gospodarstvenika. Spremali su se gospodarstvenici, kombinirali, u momčad uvrštavali i one koji im po vokaciji ne pripadaju, prijetili…, a na kraju, u prepunoj Gradskoj sportskoj dvorani, uz gromoglasnu podršku iz gledališta, bili su nadigrani i rezultatski do nogu potučeni rezultatom 8 : 3.

Čak četiri gola dao je  Enes Mešanović, dva je dao Domagoj Kosić, te Edin Mujčin i Milivoj Bračun. Dva gola za gospodarstvenike dao je kapetan momčadi, Martin Banović, a da domaćini bar ublaže katastrofalni poraz auto golom im je pomogao igrač Dinama Bračun.

Pred početak ovoga susreta, koji je prethodio finalnom susretu malonogometnog Božićnog turnira, kapetan momčadi gospodarstvenika, Martin Banović, dinamovcima je uručio zahvalnicu i darovao im umjetničku sliku.. Zanimljivo je, to je učinio u dresu Hajduka iz Splita. Naravno, Hajdukov dres nije bio provokacija, nego poruka kako se može navijati za jedne, druge, treće.. voljeti svoje, poštovati druge, i nogometno, i ne samo nogometno, biti sretan i zadovoljan.

Za sve ono što je radio, što i dalje radi, za sve što je učinio i u organizaciji ovog Božićnog turnira u Novom Travniku, za razvoj sporta i kulture u ovom srednjobosanskom gradu,  pred revijalni susret veterana Dinama i srednjobosanskih gospodarstvenika, predsjednik Udruge PRONT, organizatora ovog spektakla, Ivica Džambas, Banoviću je uručio zahvalnicu, što su okupljeni u dvorani burnim odobravanjem popratili.