Diljem Središnje Bosne akcije sprječavanja zlouporabe opojnih droga

FOTO: Ilustracija

Tijekom protekla 24 sata na području Kantona Središnja Bosna prijavljeno je sedam kaznenih djela. Poduzimajući kontinuirane planske aktivnosti u borbi protiv kaznenih djela nedozvoljenog držanja oružja i zlouporabe opojnih droga, policijski službenici Uprave policije MUP-a su tijekom proteklog dana realizirali više uspješnih akcija.

Naime, dana 28.10.2020. godine, u jutarnjim satima, policijski službenici PS Bugojno, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili su pretrese na dvije lokacije na području Bugojna. U mjestu Vedro Polje, općina Bugojno, izvršen je pretres kuće i pratećih objekata koje koristi K.K., rođen 1979. godine. Prilikom pretresa pronađeno je 6 pušaka i 3 pištolja različitih vrsta, kao i veća količina raznog streljiva. Također, u ulici Poljice, općina Bugojno, izvršen je pretres stambenog objekta kojeg koristi J.I., rođen 1989. godine, gdje je pronađena jedna poluautomatska puška.

Istog dana, oko 15,00 sati, u mjestu Bilići, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili su pretres kuće koju koristi Z.A., rođen 2000. godine. Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, dvije puške (jedna automatska i jedna poluautomatska puška), jedan pištolj (tzv. tetejac), te preko 100 komada raznog streljiva.  

Uspješno je realizirana akcija i na području Kiseljaka, gdje su policijski službenici tima za borbu protiv zlouporabe opojnih droga PU Kiseljak i PS Kiseljak u ulici Sarajevska cesta, općina Kiseljak, izvršili kontrolu i pregled vozila, kojim je upravljao M.B., rođen 1987. godine, iz Fojnice. Tom prilikom kod njega je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

U suradnji s nadležnim kantonalnim Tužiteljstvom, pronađeno oružje, streljivo i druge nedopuštene tvari i sredstva su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.