Devetnaestogodišnjaci osumnjičeni za četiri razbojništva

Dvojica 19-ogodišnjaka iz Travnika osumnjičena su za četiri razbojništva koja su se dogodila u ovome gradu u protekle dvije godine, među kojima su dvije pljačke trgovina.

Riječ je o osobama inicijala A.B. i A.Đ. koji se terete za razbojništvo u supermarketu “Best” te oružanu pljačku trgovine “Grand”, kao i pokušaj pljačke žene u Ulici Derviša efendije Korkuta u Travniku te muškarca u travničkom naselju Kalibunar.

Protiv dvojice 19-ogodišnjaka podneseno je izvješće o počinjenim kaznenim djelima županijskom Tužiteljstvu u Travniku.

U MUP-a Srednjobosanske županije (SBŽ) kažu kako u posljednja tri mjeseca provode intenzivne aktivnosti na sprječavanju razbojništava, a rezultat je otkrivanje odgovornih za šest razbojništava u Kiseljaku, te prikupljanje saznanja za još nekoliko slučajeva na području Travnika, Viteza i Novog Travnika.

Podsjećaju da je, u suradnji više županijskih ministarstava unutarnjih poslova, početkom ovog mjeseca u Sarajevu privedeno šest osoba koje se dovode u vezu s navedenim djelima te da im je određene pritvor.

U MUP-u SBŽ-a kažu da u narednom razdoblju očekuje rješavanje sličnih kaznenih djela koja su počinjena u prethodnom razdoblju.