Devetnaesta godišnjica smrti pukovnika Darka Kraljevića

Svetom misom zadušnicom, u srijedu je  počelo je obilježavanje 19. godišnjice smrti pukovnika HVO-a Darka Kraljevića. U župnoj crkvi svetog Jurja u Vitezu svetu misu je predvodio viteški župnik, fra Marko Kepić.

Uz rodbinu, prijatelje, suborce i predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskoga, svetoj misi zadušnici bili su prisutni i predsjednicu općinskih organizacija dva HDZ-a, Boris Marjanović i Željko Topalović, predsjednica županijske Udruge poginulih i nestalih branitelja, Ljubica Garić i Kraljevićev prijatelj i suborac, brigadir Dragan Vinac.

Nakon svete mise svi su oni uz spomen poprsje Darka Kraljevića postavljeno ispred Hrvatskog doma položili cvijeće i upalili svijeće. Pohodili su i mjesto njegovog vječnog počivališta na viteškom groblju Kruščica i s dužnim pijetetom upalili svijeće i skrušeno se molili.

Darko Kraljević je jedan od organizatora obrane Viteza i Lašvanske doline od  napada srpskih snaga i tzv. JNA, a istakao se i u obrani Viteza i šireg područja u borbama HVO-a  s snagama  Armije BiH. Bio je zapovjednik HOS-a u Vitezu i HOS-a  područja srednja Bosna. Posmrtno je promaknut u čin brigadira, a poginuo je u prometnoj nesreći 2. srpnja 1995. godine.

Prethodni članakUpriličen prijam za učenike generacije
Sljedeći članakUbojstvo Joze Kafadara naručila konkurencija zbog širenja CM-a?