Desetu prvenstvenu utakmicu u nizu Vitez bez pobjede

U slaboj nogometnoj predstavi Vitez nije uspio pobijediti „šareni“ sastav Širokog iako je za to imao nekoliko vrlo dobrih prilika. No, što nespretnost, (ne)sreća, psihička  poljuljanost… što izvrsni golman Širokog  Soldo, u tomu su ih spriječili.

Utakmicu su bolje počeli gosti, bili su pokretljiviji, brži, pa i požrtvovniji i u vodstvo su došli već  u 9. minuti utakmice.  Izveli su Širokobriježani jedan brzi napad, obrana Viteza je slabo reagirala, a Čabraja iskosa s desne strane prizemnim udarcem  s desetak metara pogodio je suprotni kut golmana Viteza Nwolokora.. Bio je to hladan tuš za relativno mali broj posjetitelja, a gosti du  bili u prilici pšet minuta kasnije i povećati svoje vodstvo. Naime, ponovo je opasno zaprijetio Čabraja no ovaj put golman Viteza  je dobro reagirao i pravovremenim istrčavanjem i padom u noge napadaču Širokog spasio svoju mrežu.

U nastavku susreta domaća je momčad zaigrala nešto bolje „stiskali“ su svoje goste na njihovu polovicu i u 27. minuti, rekli bismo, zasluženo su poravnali omjer. Naime, Livaja se lijepo probio po desnoj strani, dobro je ubacio pred gol Solde gdje je  najprisebniji bio Kokot i rezultat je bio 1: 1. . No to je bilo sve što su uradili u prvom poluvremenu, a u drugom,  bili su nadmoćniji, stvorili su nekoliko dobrih prilika za postizanje gola, no to nije uspjelo Dediću  u 47. minuti nakon dobrog i preciznog dodavanja Mamića, Barišiću u 56. i 62., te Sadikoviću u 75 i ponovo Dediću u 81. minuti.

Desetak završni minuta utakmice Vitežani su jurišali svim raspoloživim snagama, no nisu uspjeli  postići pobjedonosni gol i iz vrlo izgledni prilika.  Gledatelji, njih šestotinjak  razočarani napustili su Gradski stadion i pitanje je koliko će ih se okupiti na slijedećoj utakmici.

Vitez, Gradski stadion. Gledatelja: 600. Sudac: Ilija Živković (Orašje)  7,5.

VITEZ  Nwolokor 6,  Livaja 6,5, Muminović 5,5 ( od 68. Alispahić 5), Kokot 6 (od 77. Selimović 5), Dedić 5,5, Vrhovac 6, Đerić – (od 8. Mamić 5,5, Barišić 6, Sadiković 5,5, Kapetan 5,5, Hodžurda 5,5.

ŠIROKI BRIJEG: Slodo 8, Kožulj 6, Čabraja 6,5 (od 46. Juričić 6), Ivanković 6,5, Marić 6, Čorluka 6 (0d 65. Marković 6), Miličević 5,5, Repić 5,5, Brekalo 7, Marina 6 (od 46. Bralić 6), Nikić 5,5.

Igrač utakmice: Antonio Soldo

Prethodni članakKošarkaši Viteza svladali Čapljinu, već u nedjelju dočekuju Novi Travnik
Sljedeći članakJosip Marković: ”Izvinjavam se svima pogotovo radnicima poduzeća IVA