Desetkovani u Banja Luku

Pred susret u Banja Luci trener Viteza Valentin Plavčić je na stotinu muka. Naime, u ovom susretu ne može računati na Mladena i Dragana Jurčevića, Miloša, Brankovića, Smriku, Hrkača i vjerojatno Pinjuha, zbog ozljeda, te Kapetana i Vidovića koji imaju po tri žuta kartona.

A bodovi su Vitezu potrebni kao kruh nasušni.

Što može, može li uopće, Vitez u Banja Luci? Može li do povoljnog ishoda, do polovičnog uspjeha, koji bi Vitežanima mnogo značio u teškoj borbi za ostanak u Premijer ligi? Među navijačima Viteza vlada podijeljeno mišljenje treba li u ovom susretu „ginuti“ i pokušati osvojiti bod što bi bilo ravno velikom podvigu, ili pak pokušati odigrati mirno, pa i izgubiti s minimalnim rezultatom, ali momčad sačuvati (ozljeda i žutih kartona) za susret s Veležom u srijedu u Vitezu. Međutim, trener Viteza Plavčić neće ni da čuje o kojekakvim računicama i kalkulacijama, pa tako ni o „čuvanju nogu“ (i kartona) za susret s Mostarcima.

„Mi imamo dvadesetak igrača podjednake vrijednosti, a u Banja Luci će igrati zdravi i sposobni, momčad u koju vjerujem, jer je to u ovom trenutku i najbolje što imamo. Uopće nemam straha, čak sam i uvjeren da ćemo odigrati dobro, pružiti snažan otpor opravdano favoriziranom Borcu, s iskrenom nadom u za nas povoljan ishod u ovom susretu“, hrabro poručuje trener Viteza Valentin Plavčić.

Jedan od standardnih prvotimaca koji će nastupiti u ovoj utakmici, pojačanje Vitežana u zimskom prijelaznom roku, je Josip Barišić, koji je do sada igrao standardno dobro, ali Navijači Viteza vjeruju da ovcaj stasiti mladić, zadnji vezni, može još i više i bolje. „Naravno, uvijek se može bolje. Ja na svakoj utakmici dajem sve od sebe a tako će biti i u Banja Luci. Istina, prorijeđeni su nam redovi kao nikada do sada, međutim, što je, tu je. Idemo se nadmetati, boriti se, svaki od nas dati svoj maksimum, jer samo takvim pristupom u ovoj utakmici imamo pravo nadati se povoljnom ishodu“.

Kada je u pitanju startna jedanaestorica trener Plavčić je kazao kako se neće znati sve do pred sami početak utakmice. Međutim, Plavčiću je zaista skučen izbor pa se može očekivati da će startati: Škorić, Livaja. Pezo, Alić, Petrović, Jurić, Barišić, Šantić, Basara Jusufbašić (Pinjuh), Livančić.