Desetkovani na Koševo

Trener Viteza Ante Miše pred susret sa Sarajevom na Koševu na velikim je mukama. Kako sastaviti momčad, kako se desetkovani suprotstaviti snažnom Sarajevu, kako izbjeći novo posrtanje nakon debakla s Veležom prije tjedan dana u Zenici? Jer, protiv Sarajeva Miše ne može računati na sedmoricu standardnih prvotimaca.

Naime, Branković i Vidović su ozlijeđeni, Brekalo se ženi, Dedić i Imamović imaju tri žuta, a Kapetan crveni karton, dok je Živković vjenčani kum prijatelju. A takvu situaciju, bez težih posljedica, prebrodila i daleko kvalitetnija momčad nego što je to Vitez.

„Istina je, desetkovani smo, ali i odlučni boriti se, dati sve od sebe za što bolji rezultat“, kaže pred gostovanje u Sarajevu mladi reprezentativac BiH (U – 21) Tony Livančić. „Jasno je, dodaje Livančić, da je Sarajevo izraziti favorit, a to bi bili i da smo kompletni. Međutim, to još uvijek ne znači da smo mi unaprijed izgubili utakmicu. Podbacili smo protiv Veleža, neočekivano visoko i uvjerljivo izgubili, a sada je na nama da dobrom igrom, po mogućnosti i dobrim rezultatom, prevladamo tu traumu, kada nam zaista baš ništa nije polazilo za nogo.“.

„Od kada sam trener Viteza u težoj situaciji nismo bili. Momčad je uzdrmana visokim porazom s Veležom, a sada u goste idemo Sarajevu. Trebali tu još nešto dodati? Naravno, kada to kažem mislim na snagu Sarajeva, na momčad koja je vrhunska za bosanskohercegovačke prilike, a da zlo bude veće igrat ćemo na Koševu s desetkovanim sastavom. Bit će teško, čeka nas veliko iskušenje, no treba se boriti, pokušati sačuvati kožu ili pak prodati je što skuplje. Ova će utakmica za neke moje nogometaše biti pravi test jesu li za Vitez, jesu li zaslužili premijerligaški dres. To je prava prilika da mi pokažu kako su zaslužili i više povjerenja i veću minutažu nego što su je do sada imali“, poručio je svojim nogometašima, Ante Miše.

Z. Čilić