Desetkovani na meč s Olimpikom

Prva dva proljetna kola za Vitez nisu bila uspješna, nesretno su izgubili od Sarajeva,a na svom terenu protiv Čelika morali su se zadovoljiti samo jednim osvojenim bodom. A što je daleko teže, i opasnije, u ova dva kola igrački, ozljedama prije svega, su desetkovani.

„Istina je, no najteže nam je pala teška ozljeda Marka Jevtića koja je sve naše probleme koje imamo stavila u drugi plan. Želimo Marku brzi oporavak, vjerujemo da će tako i biti, mi mu to od sveg srca želimo a sve druge probleme mi ćemo uspješno prebroditi“, kazao je trener Musa  pred susret s Olimpikom u Sarajevu i nastavio: „Kada su u potanju dvije startne utakmice, protiv Sarajeva i Čelika,  zaista nas je pratila nesreća. U Sarajevu smo igrali vrlo dobro,  na žalost vrlo dobre prigode za postizanje golova nismo realizirali, a  uz izgubljene bodove, za utakmicu protiv Čelika, izgubili smo Dedića i Rašića. Sa Zeničanima je bila specifična utakmica u kojoj su bodovi  bili potrebni i Vitezu i Čeliku pa otud i nervoza i rastrgana utakmica. Teren je bio vrlo loš, a uz to, tijekom utakmice pratilo nas je i niz drugih problema. Igrali smo bez Barišića, Dedića, Rašića, večer uoči utakmice razbolio se Hodžurda, na početku susreta (15. minuta op.a.) teško je ozlijeđen Jevtić, nešto kasnije Kokot… Naravno, u takvoj situaciji nismo i ne smijemo biti nezadovoljni samo jednim osvojenim bodom u susretu sa Zeničanima“.

Kada je u pitanju današnja utakmica s Olimpikom u Sarajevu trener Musa  kaže:

„Igrački smo za susret s Olimpikom znatno oslabljeni. I dalje je ozlijeđen Barišić, za Jevtića se sve zna, ozljede nisu sanirali Rašić i Kokot i sigurno neće konkurirati za današnji susret. No, mi nećemo kukati, tražiti bilo kakva opravdanja za bilo što i reći ću da se može i mora bez onih koje za ovaj susret nemamo. Igrat će zdravi igrači, spremni za borbu i ja vjerujem da ćemo polučiti dobar rezultat“.

Na pitanje hoće li u paru srednjih braniča s Hodžurdom   igrati Sadiković, inače standardni lijevi defanzivni bočni ili će  od prve minute zaigrati mladi Vrhovac koji je u susretu s Čelikom uspješno odigrao cijeli susret, trener Musa je kazao:

„Protiv Čelika smo od prve minute ukazali povjerenje Vrhovcu iako je riječ o  neiskusnom junioru. Dobro se on nosio s iskusnim Čelikovim napadačima, Dilaverom i Karićem, on je budućnost Viteza, ima moje puno povjerenje i protiv Olimpika u Sarajevu, igrat će na mjestu svog igračkog mentora, ozlijeđenog Jevtića. A Sadiković koji je u susretu s Čelikom vrlo dobro odigrao na mjestu ozlijeđenog Jevtića, ostaje na svom mjestu lijevog beka“,

„Bez nekoliko standardnih igrača putujemo u Sarajevo gdje bi mnogo što, dobrim rezultatom, mogli riješiti. S tim ciljem, sa raspoloživim snagama, vrijedno smo radili, pripremali se za susret s Olimpikom koji je još uvijek u poziciji  (iz)boriti se za ostanak u Premijer ligi. Oporavili smo se od šoka koji smo doživjeli ozljedom Jevtića, sretni smo što se njegovo zdravstveno stanje  iz dana u dan poboljšava, pa je i to razlog našeg optimizma i vjere  kako ćemo i u Sarajevu dobro odigrati kao što smo igrali protiv Sarajeva pa i protiv Čelika. Bude li tako nema razloga  ne očekivati i povoljna rezultat koji je u ovom susretu naš cilj. A na kojem ću mjestu igrati, pitate? U službi sam kluba i što kaže trener, tu prigovora nema“, kazao je uvijek skromni i pouzdani Elvis Sadiković.

Očekivani sastav: Nwolokor, Livaja, Vrhovac, Hodžurda, Sadiković, Muminović, Kapetan, Dedić, Livančić, Selimović, Bibić (Mamić).