Derbi susjeda i ljutih rivala

S velikim nestrpljenjem, u optimističnom ozračju nakon pobjede nad Drinom u Zvorniku, u Vitezu se čeka današnji susret sa susjedom, dugogodišnjim „ljutim“ rivalom, Travnikom.

Trener Viteza Branko Karačić pred ovaj susret novinarima je kazao kako o značaju ove utakmice za obje momčadi ne treba trošiti riječi.

„Sastajemo se “, kazao je Karačić, „ s vrlo dobrim Travnikom, s momčadi koja posebno dobro igra u gostima, u zgusnutoj formaciji iz koje znaju pravovremeno izlaziti i biti vrlo opasni i nezgodni za domaću obrambenu liniju. Dobro poznajemo Travnik, njihovu igru, njihove dobre strane, ali i nedostatke pa ćemo ih, postavom i igrom, pokušati nadmudriti, nadigrati i pobijediti. Poštujemo i cijenimo naše goste, ali mi igramo na svom terenu i ako želimo, a silno želimo, izboriti zacrtani cilj – ostanak u Premijer ligi – onda drugoga izbora i nemamo. Jer, samo pobjedom protiv Travnika, tri osvojena boda u Zvorniku, imat će pravu vrijednost. Za pobjedu koju želimo i za koju ćemo se svim raspoloživim sportskim sredstvima boriti, moramo biti maksimalno koncentrirani i spremni na mnogo toga što nas čeka na ovoj utakmici. Ne bojimo se, ali isto tako ništa nećemo prepustiti slučaju. Mi smo, uvjeren sam, kvalitetnija momčad, ali to moramo igrom i rezultatom potvrditi“.

Jedan od najstandardnijih i najpouzdanijih igrača Viteza je snažni lijevi bočni Elvis Sadiković, ljetno pojačanje Vitežana. Naime, Sadiković je u Vitez stigao iz Travnika gdje je protekle sezone bio jedan od najboljih igrača, a taj epitet potvrđuje i igrama opravdava i u Vitezu.

„Nogometni me put iz Travnika doveo u Vitez. U Travniku mi je bilo lijepo, sada sam igrač Viteza i tu je taj dio priče završen. Dobro poznajem momčad našeg današnjeg protivnika, iskusni su, u gostima znaju biti vrlo nezgodni i jasno je da nas čeka teška utakmica, ispit koji dobrom igrom i rezultatom moramo položiti. Jer, izuzmu li se tri-četiri momčadi koje odskaču kvalitetom i organiziranošću, sve ostale ekipe u Premnijer ligi su podjednake vrijednosti, međusobne razlike u kvalitetu „stanu u pet deka“ i svatko svakoga može pobijediti. U susretu s Travnikom, uvjeren sam, ipak će u našu korist presuditi domaći teren, naš entuzijazam i „krila“ koja smo dobili pobjedom u Zvorniku“, kazao je, u najavi utakmice, Sadiković.

Za ovaj susret trener Karačić nije bio spreman izdiktirati startnu postavu, uz naglasak kako ima određenih dilema. No, kazao je, velikih promjena u sastavu koji je prije tjedan dana pobijedio u Zvorniku neće biti, s tim da sigurno u momčad ulazi Jevtić (nije igrao u Zvorniku zbog tri žuta kartona), umjesto Aliča, te da i dalje ne može računati na Jusufbašića, Pezu i Smriku. A to znači da bi momčad Viteza protiv Travnika mogla istrčati u sastavu: Živković,, Livančić, Jevtić, Barišić, Sadiković, Šantić, Muminović, Anastasov (Đurić, Basara, Kapetan i Pilipović.