Derbi kola danas u Busovači

U subotu, 16. 4. u 16 i 30 sati na stadionu NK “Busovača” odigrat će se derbi 8. kola 1.kantonalne lige NS SBK/KSB između domaćih nogometaša i FK” Fojnica”. Ovom utakmicom se nastavlja natjecanje u ovoj ligi u kojoj nogometaši Busovače imaju samo jedan cilj – osvojiti prvo mjesto i plasirati se u viši rang natjecanja.

Trenutna situacija na tabeli govori da će 4 ekipe ravno pravno ući u borbu za prvaka – Kiseljak , Fojnica i Rudar imaju po 16 bodova , a Busovača 15. Prva tri kola će sigurno odrediti koliko su ambicije NK Busovače opravdane jer igraju sa sve tri vodeće ekipe.

Nakon Fojnice, Busovljaci putuju u Kiseljak te u 10. kolu dočekuju Rudar. Eventualne tri pobjede značile bi gotovo sigurno titulu prvaka 1. kantonalne lige, ali i sa 7 bodova bi bili apsolutno zadovoljni.

Pripremne utakmice su pokazale u kojem je stanju ekipa trenera Vujice i ako izuzmemo posljednju provjeru protiv odlične ekipe Novog Travnika (dva ranga veće natjecanje), Busovača spremno dočekuje nastavak prvenstva. Napomenimo i da su dva igrača iz Busovače pozvani i u amatersku selekciju našeg kantona (Lucić i Brkić) što dovoljno govori o kvaliteti ove ekipe koja ima snage da ponovi uspjeh od prije 3 godine i osvoji 1. kantonalnu ligu NS SBK/KSB.


Raspored  i satnica 8. kola

Subota, 16. 4     16:30   Busovača – Fojnicea

Nedjelja, 17. 4.  16:30   GORICA – ELEKTROBOSNA

16:30   MLADOST – KISELJAK

16:30   KREŠEVO – RUDAR

Prethodni članakTravnik na krilima Križanovića ostvario plasman u viši rang
Sljedeći članakMotocross utrka “Vitez 2016”