Delegacija EU u BiH: Mapa puta za smirivanje tenzija i napredovanje ka EU 

Delegacija Europske unije u BiH priopćila je da su razgovori predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela s bh. političkim liderima bili značajni i produktivni. 

– Poseban značaj je stavljen na to kako EU može podržati poboljšanje i jačanje funkcioniranja državnih institucija i na taj način poboljšati pružanje usluga, stvaranje radnih mjesta, rast i prosperitet za sve građane – priopćeno je iz Delegacije EU u BiH. 

Predsjednik Michel, tijekom dvodnevne posjete Bosni i Hercegovini, održao je sastanke s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine i političkim liderima.

– Cilj ove posjete je bio upoznati se s ključnim prioritetima političkih lidera, ali i da se razmjene mišljenja o tome kako dati novi polet reformama koje su potrebne za put Bosne i Hecegovine ka EU – navedeno je u priopćenju.

Michel je izrazio spremnost da pomogne ponovno poticanje dijaloga između svih strana.

Predsjednik Europskog vijeća i politički lideri suglasni su se da u narednim tjednima održe sastanak u Briselu kako bi se razradila mapa puta kojim će se utvrditi prioritetne reforme i politički dogovori koji su potrebni za osnaživanje EU puta za Bosnu i Hercegovinu.