Dejan Jurišić, Vitežanin koji je napravio bolid “Poskok”

FOTO: Drukciji.ba

Studenti Fakulteta strojarstva i računarstva koji čine FSRacing Team Sveučilišta u Mostaru predstavili su početkom ove godine svoj prvi ručno izrađeni trkaći bolid “Ammodytes” što na latinskom znači poskok. Bolid je prvi put predstavljen javnosti u predvorju amfiteatra Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Ideja o trkaćem bolidu FSRacing Teama stara je dvije godine, a sve je počelo kada su se studenti Fakulteta strojarstva i računarstva Dejan Jurišić iz Viteza i Marko Jurić upustili u avanturu izrade trkaćeg bolida jednosjeda.

Ovaj bolid, uz vozača Dejana, osvojio je 20. mjesto na natjecanju u Češkoj koje se održalo od 3. do 9. rujna 2015. godine.

FSR tim je prvi i jedini tim iz BiH koji se našao na ovom natjecanju a konkurenciju su činili timovi sa drugih sveučilišta iz Njemačke, Rusije, Francuske, Češke, Velike Britanije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Mađarske, Izraela, Finske i drugih zemalja širom Europe i svijeta.

Dejan Jurišić, student mehatronike, jedan je od rijetkih koji želi ostati u svom kraju i znanje stečeno na fakultetu iskoristiti u ovoj predivnoj zemlji. Ljubav prema mehanici i automobilima, natjecanje, druženje i timski rad su vrline koje posjeduje ovaj mladi student, a mi smo sigurni kako će se uspjesi poput ovoga događati i u budućnosti.