Davidu Komšiću iz Kiseljaka potvrđena kazna od 25 godina zatvora za ubojstvo Kristine Krupljan

Davidu Komšiću (22) potvrđena je kazna od 25 godina zatvora odlukom vijeća Vrhovnog suda u trećem stupnju, doznaje Jutarnji list.

Pravomoćna presuda za ubojstvo 18-godišnje Kristine Krupljan s Vrhovnog suda još nije otpremljena strankama jer tek mora proći sve interne procedure, ali Jutarnji doznaje da je odluka donesena istog dana kada se održala i sjednica trećestupanjskog vijeća, 9. prosinca.

Podsjetimo, Komšić, koji se trenutno nalazi u zatvoru u Lepoglavi, osuđen je zato što je, na parkiralištu ispred zgrade u kojoj je živjela Kristina Krupljan na zagrebačkoj Pešćenici, 22. veljače 2017. godine oko 21.30 sati, kad mu je rekla da prekida s njim vezu, zadao u automobilu 73 ubodne i ubodno-rezne rane te 15 reznih rana po tijelu, od čega je ona ostala na mjestu mrtva. Za to mu je prvotno izrečena kazna od 30 godina zatvora zbog okrutnog ubojstva, no Vrhovni mu je sud prije mjesec dana tu kaznu umanjio na 25 godina zbog kajanja i mladosti.

Vijeće je, doznaje Jutarnji, smatralo da je kazna od 25 godina zatvora dovoljna za 22-godišnjeg Komšića koji je svojoj bivšoj djevojci nožem zadao ukupno 88 ubodno-reznih rana.

Prethodni članakHrvatska pobijedila na otvaranju rukometnog Eura
Sljedeći članakPrva ovogodišnja sjednica Predsjedništva i UO Udruge bh. Hrvata “Prsten”