Dario Čerkez i dalje najbolji u BiH

Završeno je državno prvenstvo u motocrossu, a u konačnom poretku klubova Motocross klub Vitez zauzeo je 1. mjesto s ukupno 406 bodova, a drugi na tabeli ja automoto-klub Uskoplje sa 254 boda.

Viteški vozač, Dario Čerkez u klasi MX1 sa uvjerljivih 150 bodova i dalje nosi titulu najboljeg vozača. Dario je također nastupio 23. kolovoza na otvorenom prvenstvu Srbije u Aleksandrovcu, gdje je u svojoj klasi i u izuzetno jakoj konkurenciji izborio drugo mjesto.

MX1 klasa nije jedina kategorija u kojoj Čerkez nastupa, dobre i zapažene rezultate ostvario je i u road racingu, klasa do 1.000 kubičnih centimetara, natjecanje naziva “Vidovdanska moto-trka Banjaluka 2015”, gdje je osvojio 3. mjesto, a koja se bodovala za Otvoreno prvenstvo RS i prvenstvo BiH.

Dario je nastupio i u 3 utrke u Hrvatskoj, na kojima je ostvario zavidan uspjeh a u planu su mu do kraja godine još dvije utrke na otvorenom prvenstvu u Srbiji.

U ovoj godini Dario Čerkez je nastupio u 12 utrka, gdje je ostvario izuzetan uspjeh – 12 put zaredom okitio se državnom titulom.